O Θεόφιλος Μουζουράκης για το 7ο Δημοτικό

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

 Δύναμη Αλλαγής

Όταν οι πολιτικές θέσεις και οι επιλογές ενός πολιτικού προσώπου και μιας παράταξης δικαιώνονται είναι φυσικό να υπάρχει μια ικανοποίηση.

Ειδικά όταν οι επιλογές αφορούν στην κατασκευή έργου που έχει ανάγκη ο τόπος και τα παιδιά μας.

H περίπτωση όμως του 7ου δημοτικού σχολείου παρά τη δικαίωση του Γιώργου Κυρίτση και της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν μας αφήνει περιθώρια ικανοποίησης.

Είναι γνωστή η αγωνία της δημοτικής αρχής και του Γ. Κυρίτση ολόκληρη την τετραετία 2007-2011 για την κατάσταση παλαιού συγκροτήματος που στέγαζε τότε τα 1ο και 7ο Δημ. Σχολεία και σήμερα μόνο το 7ο Δημ. Σχολείο.

Είναι επίσης γνωστός ο αγώνας μας ολόκληρη την τετραετία, να πείσουμε τη σχολική κοινότητα να παραδώσει το σύνολο του κτιρίου στο Δήμο για να ξεκινήσει και ολοκληρώσει την επισκευή – ενίσχυση-διαμόρφωση και εκσυγχρονισμό του κτιρίου.

Είναι επίσης γνωστό το πείσμα των τότε και τώρα προϊσταμένων και διευθυντών των σχολείων, εκτός της σημερινής διευθύντριας του 7ου, που από αντιπολιτευτική και μόνο μανία κατά του Γ. Κυρίτση εμπόδισαν με κάθε τρόπο την κατασκευή του έργου.

Σήμερα ( χθες) κινδύνεψαν και κινδυνεύουν παιδιά και εκπαιδευτικοί .

Οι σοβάδες και τα τμήματα μπετόν που έπεσαν και θα ξαναπέσουν, είναι ίσως η μικρότερη ζημιά, αφού δεν είχαμε σοβαρό τραυματισμό.

Είναι όμως ακόμα μια προειδοποίηση για την κατάσταση ενός κτιρίου που για μας είναι ακατάλληλο πια ως εκπαιδευτήριο.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και την επαναφέρουμε σε εκπαιδευτικούς, γονείς και δήμο:

Άμεση εξεύρεση και ενοικίαση κτιρίου για μετεγκατάσταση του 7ου Δημ.Σχολείου.

Μικροσκοπικός , ενδελεχής έλεγχος στατικής επάρκειας του παλαιού κτιρίου.

Ολοκλήρωση των μελετών στατικής ενίσχυσης, αρχιτεκτονικών διαμορφώσεων αιθουσών, ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες και σχεδιασμός ενός σύγχρονου κτιρίου.

Ολοκληρωμένη παρέμβαση στο κτίριο.

Ταυτόχρονα, όπως είχε δεσμευτεί η δημοτική αρχή Κυρίτση, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή ακόμα ενός σύγχρονου σχολείου στη Λαγκάδα για να στεγάσει τις ανάγκες της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης.

Αυτά όλα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα

Αύριο θα είναι αργά.

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter