Πολιτικό έγκλημα η κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Eνωτικά όλοι στις κινητοποιήσεις όλων των επόμενων ημερών

--- Στο κείμενο του μνημονίου περιλαμβάνονται σαφώς οι προτάσεις του ΔΝΤ για τις αλλαγές του φορολογικού μας συστήματος και ανάμεσα τους είναι και η κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.

--- Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης και μόνον! Η πρόσφατη διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτη ότι δεν θα καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές της νησιωτικής Ελλάδας, ήταν σκόπιμες κινήσεις εκτόνωσης. Το ίδιο σκόπιμες ήταν και οι δηλώσεις βουλευτών της Δωδεκανήσου ότι αυτός θα ήταν λόγος παραίτησης τους!

Άλλωστε η τελική διατύπωση αυτών των αλλαγών θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2012, οπότε θα ψηφιστεί ο νέος φορολογικός νόμος. Υπολογίζουν οι τοπικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ο κ. Πλασκοβίτης ότι τότε δεν θα είναι οι ίδιοι στην κυβέρνηση για να χρειαστεί να διαψεύσουν τον εαυτό τους.

--- Καλούμε την δημοτική Αρχή να σταματήσει να υπεκφεύγει και να συστρατευτεί με τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, με όλο το λαό, για να μην περάσουν οι πολιτικές φτωχοποίησης της χώρας και της κοινωνίας, για να μην περάσει η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ!

---Καλούμε την δημοτική Αρχή να ξεκινήσει άμεσα και χωρίς ταλαντεύσεις, κινητοποιήσεις με κλείσιμο των υπηρεσιών, με συμμετοχή στις μαζικές συγκεντρώσεις, με αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή και στους αρμόδιους υπουργούς!

---Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, του νησιού, να συμμετάσχουν μαζικά, ειρηνικά, ενωτικά στις κινητοποιήσεις όλων των επόμενων ημερών!

Συμπαράταξη Ελπίδας

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter