Μ. Μυλωνάς: τα φτωχά αποτελέσματα από τις δυο συνεντεύξεις

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Θέμα: τα φτωχά αποτελέσματα από τις δυο συνεντεύξεις τύπου των κ.κ. Καϊσερλη-Κυρίτση.

---Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο τις συνεντεύξεις των κ.κ. Καίσερλη-Κυρίτση.

Α. Η συνέντευξη του επικεφαλής της αξιωματικής δημοτικής αντιπολίτευσης εστιάστηκε στο θέμα της διοικητικής και διαχειριστικής ανεπαρκείας του κ. Δημάρχου και κάλεσε τον κόσμο να σβήσει τις αυταπάτες που του είχε δημιουργήσει ο κ. Καϊσερλης και να πορευτεί σε μια κατεύθυνση θολή και αδιευκρίνιστη, αφού μέσα από μια γενικόλογη αναφορά περί στήριξης των μικρών επιχειρήσεων με μικρά χρηματοδοτούμενα με ιδίους πόρους έργα και από την διεκδίκηση πόρων από προγράμματα της περιφέρειας, θα επέλθει η ...ανάσταση. Μια συνέντευξη πολύ φτωχή σε ιδέες και πρακτικά βήματα που κράτησε πάνω από 2 ώρες!!! Μια συνέντευξη μικροπολιτικού σχολιασμού χωρίς ορίζοντα, χωρίς νεύρο και χωρίς στοιχειώδη προοπτική για κάτι καινούργιο και διαφορετικό.

Β. Η συνέντευξη του κ. Δημάρχου ήταν μια από τα γνωστά. Πολλά λόγια με μηδενική τεκμηρίωση και με ελαφρύ περιεχόμενο. Θα δημιουργηθεί λέει ΟΚΕ (οικονομική κοινωνική επιτροπή, κατά τα πρότυπα της Βουλής) που θα ασχοληθεί με το ζήτημα της απασχόλησης και του συμβουλευτικού προσανατολισμού των ανέργων, ο οποία ...προσέξτε: θα χρηματοδοτηθεί με 5000 ευρώ και θα στηριχτεί σε εθελοντές συνταξιούχους!!! Να θυμίσουμε ότι επιτροπή τέτοια δεν προβλέπει ο νομοθέτης. Το δημοτικό συμβούλιο με βάσει το αρθρο 70/Ν.87-7-6-2011 μπορεί να συγκροτήσει επιτροπές εφ όσον προβλέπονται από τον εσωτερικό του κανονισμό που ...όμως εδώ δεν υπάρχει!!! Η αναφορά του κ. Δημάρχου στα έργα 70 εκ ευρώ από κοινοτικά και κρατικά προγράμματα των προσεχών χρόνων (μάλιστα και με έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί) και η γενικόλογη αναφορά 16 μεγάλων έργων χωρίς κοστολόγηση και χρονοδιάγραμμα, μόνο φτώχεια, αδυναμία και προσπάθεια αποπροσανατολισμού φανερώνει από μέρους του πρώτου πολίτη του νησιού.

Γ. Η ουσία του τοπικού δημοτικού προβλήματος έμεινε ανέφικτη! Για να ασκήσει κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική ο Δήμος μας πρέπει να εχει έσοδα αυτή την κρίσιμη περίοδο. Ο δρόμος είναι να τα επιδιώξουμε από εκεί που είναι ο χώρος συγκεντροποίησης του πλεονάσματος της τοπικής οικονομίας! Αυτό απαιτεί η λογική! Αυτό που στην αγορά λέμε: all inclusive, μεγάλα ξενοδοχεία, μεγάλα σουπερ μάρκετ είναι ο χώρος όπου με ανακοστολόγηση των δημοτικών υπηρεσιών και αναθεώρηση του ΔΗΦΟΔΩ πρέπει να επιδιώξουμε την αύξηση των ιδίων πόρων του δήμου μας! Δεν μιλούμε για μεγάλα και επαναστατικά πράγματα! Δεν υπάρχουν οι υποκειμενικές και αντικειμενικές δυνατότητες για κάτι περισσότερο από τα στοιχειώδη. Να! Αν με την ανακοστολόγηση και την αναδιάρθρωση των δημοτικών εσόδων καταφέρουμε να ξανα-αποσπάσουμε από τα μεγάλα ξενοδοχεία το τέλος παρεπιδημούνταν που ιστορικά ήταν στο 2,4% και περιορίστηκε στο 0,5% από την περίοδο Καραμανλή θα προκύψει ένα δημοτικό έσοδο της τάξης των 3 εκ. ευρώ τον χρόνο!!! Αρκετό για να στηρίξεις ένα πάσχοντα κοινωνικό σχηματισμό μηχανισμό είτε προνομιακού είτε αναπτυξιακού χαρακτηρα, χωρίς να διαταράξεις το μοντέλο συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης των κερδών!!! Απλά πράγματα για τα οποία λείπει η πολιτική προετοιμασία των κ.κ. Καϊσερλη-Κυρίτση για κάτι που δεν είναι η εύκολη πολιτική του χθες που τους μεγάλωσε και τους ανέδειξε.

Περισσότερα αύριο Πέμπτη 1-3-2012, πρώτη μέρα της άνοιξης! στη συνέντευξη τύπου στο ΜΑΡΙΤΙΝΑ ώρα 10.30-11.00 πμ.

Για την Σ.Ε Νίκος Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter