Ο Ν. Μυλωνάς για την παρουσίαση του βιβλίου του Σ. Λυγερού

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Η χθεσινοβραδινή παρουσίαση του βιβλίου και η καθηλωτική ομιλία του κ. Λυγερού στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου ΟΡΦΕΑ , ήταν το πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός της χθεσινής μέρας.

Καθώς μιλούσε ο κ. Λυγερός, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του και τα συμπεράσματα του που συνέδεαν το Ελληνικό πρόβλημα με το Ευρωπαϊκό και μετά με το Παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι της εποχής μας, μια απόλυτη σιωπή κάλυπτε τον χώρο που αποδείκνυε την προσοχή και τον σεβασμό του κόσμου στις σκέψεις και τα επιχειρήματα που άκουγε. Μας έδωσε την αίσθηση μιας ιερής τελετής, μιας μυσταγωγίας μεταξύ του ομιλούντος και του ακροατηρίου που δείχνει την ύπαρξη μιας πολύ βαθιάς πνευματικής επικοινωνίας. Αυτό κράτησε σε όλη την χρονική περίοδο της βασικής ομιλίας και χαλάρωσε μόνο στην διάρκεια του διαλόγου.

Η παρουσία τόσου πολύ κόσμου αποδεικνύει το υπάρχων ενδιαφέρον του πολίτη για τις κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις στον τόπο μας, την ανάγκη του να ακούσει θέσεις και προτάσεις, αλλά και την σχέση που εχει οικοδομήσει ο κ. Λυγερός με τους αναγνώστες του και το ευρύ αναγνωστικό κοινό. Μπορεί η γεύση των απόψεων του κ. Λυγερού να είναι πικρή, αλλά εχει σχέση με την αλήθεια. Ακούγεται πολύ απογοητευτικό το ότι ''τα δυσκολότερα δεν ήρθαν ακόμη'', ότι το φάρμακο και ο γιατρός δεν αντιμετώπισαν την ασθένεια, ότι ή ο γιατρός πρέπει να αλλάξει την θεραπεία ή μπορεί και πρέπει να αναζητήσουμε μια νέα θεραπεία και άλλο γιατρό. Πρέπει πολλά πράγματα να αλλάξουμε στην ζωή μας. Ο ομιλητής πιστεύει στην λύση-θεραπεία εντος της Ευρώπης, εντος της ΟΝΕ, αλλά χρειάζεται το ξεπέρασμα της Γερμανικής οικονομικής πολιτικής που εκφράζοντας τα στενά συμφέροντα του Τραπεζικού και Βιομηχανικού Κεφαλαίου της, έχει συμφέρον και επιδιώκει να περιορίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε απλή νομισματική ένωση αγνοώντας την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ οικονομική και πολιτική διάσταση της Ε.Ε.

Η παρουσίαση του βιβλίου και του κ. Λυγερού στο νησί μας οφείλεται πρωτίστως στον ίδιο τον κ. Λυγερό που δέχθηκε την πρόσκληση, στο Βιβλιοπωλείο ΕΚΦΡΑΣΗ, στις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, στο ξενοδοχείο ΜΑΡΙΤΙΝΑ και κατά δεύτερο λόγο στους πολίτες της Συμπαράταξης Ελπίδας που διάβασαν συλλογικά το βιβλίο και δούλεψαν για την εκδήλωση.

Βοήθησαν ο Δήμος Κω με την παραχώρηση του ΟΡΦΕΑ, ο κ. Αλέξανδρος Δραμουντανης για την δωρεάν ηχητική εγκατάσταση και η Χρυσούλα Κλαδη για τον μπουφέ.

Νίκος Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter