Από την επίσκεψη του Γ. Κυρίτση στην Κέφαλο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση του επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ Γ. Κυρίτση και στελεχών της παράταξης με κατοίκους της Κεφάλου, στο χώρο του πνευματικού κέντρου.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ,ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε στη γενική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα , επικέντρωσε όμως περισσότερο στα προβλήματα που προκύπτουν στον ενιαίο Δήμο της Κω, ιδιαίτερα στο τοπικό διαμέρισμα της Κεφάλου! ,

Η σωρεία λαθεμένων πολιτικών δήλωσε, , οδηγεί τον τόπο σε πισωγύρισμα , σε μια κρίσιμη για την τοπική οικονομία περίοδο!

Η ανικανότητα της Δημοτικής αρχής να προωθήσει τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία είναι πλέον εμφανής , αφού 15 μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης διοίκησης του Δήμου, η Δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έχει να παρουσιάσει κάτι θετικό στον τόπο , αντίθετα και τον όποιο σχεδιασμό υπήρχε από τους προηγούμενους , ακόμα και ώριμα προς υλοποίηση έργα , φρόντισε να τα σταματήσει.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο σχέδιο πόλης της Κεφάλου , παρουσιάζοντας και το σχετικό Φ.Ε.Κ. , που με απόφασή της το Μάιο του η Δημοτική αρχή ακύρωσε, για να έρθει σήμερα να δηλώνει ότι θα το ξεκινήσει από το μηδέν!!

Ο κ. Κυρίτσης δήλωσε ότι το χειμώνα που πέρασε , τα χωριά μας θα έπρεπε να είχαν μετατραπεί σε εργοτάξια , αφού τα προβλήματά τους είναι πολλά και χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Αντ' αυτού η Δημοτική αρχή δεν ξεκίνησε ούτε ένα έργο στα χωριά μας , αλλά και τα ελάχιστα μικροέργα στην πόλη της Κω δεν κατάφερε ακόμα να τα ολοκληρώσει!

Ο Δήμαρχος, απέρριψε την πρόταση του ορισμού Αντιδημάρχων στους πρώην Δήμους Ηρακλειδών και Δικαίου , απαξιώνοντας έτσι τη θέληση των Δημοτών!

Εμμένει στη χρηματοδότηση με 2 εκατομμύρια Ευρώ στην αυταπάτη των περιβόητων επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας , ενώ με 300.000 ευρώ είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης θα μπορούσε να αναπλάσει το σύνολο του παραλιακού μετώπου της Κεφάλου , έργο πνοής για εκατοντάδες επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή!

Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα τη υγείας , στις συγκοινωνίες και στον τουρισμό και επισήμανε την παντελή απουσία της Δημοτικής αρχής από αυτά!

Αναφορά επίσης έκανε και στην έλλειψη συγκροτημένης και σχεδιασμένης τουριστικής πολιτικής και προβολής του συνόλου του νησιού σημειώνοντας ότι: «η προβολή πρέπει να στοχεύει στην ανάδειξη όλου του νησιού και όχι να γίνεται περιστασιακά και μονόπλευρα. Δε μπορεί, είπε χαρακτηριστικά, η Κως να εξισώνεται με μικρούς προορισμούς, λόγω της υποβαθμισμένης παρουσίας της στα κέντρα ανάδειξης τουριστικών προορισμών».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις κατοίκων της Κεφάλου , ιδιαίτερα επικριτικές προς τη Δημοτική αρχή , σε θέματα που αφορούν τις συγκοινωνίες από και προς το αεροδρόμιο , στα προβλήματα υγείας , στην ανεργία και την παντελή έλλειψη σχεδιασμού για την Κέφαλο , σε αυθαίρετες παρεμβάσεις , ενίοτε και καταστροφικές από τον εκεί πρόεδρο με τη χαρακτηριστική φράση, από παριστάμενο δημότη, «τρελός είμαι , ότι θέλω κάνω» και τέλος με ένα νέο άνθρωπο να αναρωτιέται αν με αυτή την απαξίωση της Κεφάλου από τη Δημοτική αρχή , θα πρέπει να σκέφτεται τη μετανάστευση!

Εκεί ο κ. Κυρίτσης δήλωσε ότι θα πρέπει να αντισταθούμε στις λάθος πολιτικές επιλογές του Δημάρχου και της Δημοτικής αρχής , να μείνουμε όλοι εδώ και να αγωνιστούμε για τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών και κανείς Δήμαρχος και καμιά Δημοτική αρχή δεν θα μας αναγκάσει να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας!!

Οι επισκέψεις του κ. Κυρίτση και των στελεχών της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ θα συνεχιστούν και στα άλλα χωριά του νησιού!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter