N. Μυλωνάς: η σκανδαλολογία μέρος του παιγνιδιού

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Η σκανδαλολογία δεν μας βοηθά.

Η σημαία μας εκθέτει.

Το δημοτικό συμβούλιο σε νάρκη.

Ας ευχηθούμε: και μην χειρότερα!

---Μας ρωτούν: ''γιατί δεν σχολιάζετε τα περί της σημαίας; Τι λέτε για τα 9 (!) βιβλιάρια του Δημάρχου; Για την απόρριψη από τον περιφερειάρχη της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την χρηματοδότηση της συνεργασίας των 7 συλλόγων για θέματα προστασίας φυσικών καταστροφών; Είσαστε μόνο για την ...υψηλή κριτική;''

---Από τα 3 ερωτήματα, γιατί στο τέταρτο υπάρχει μια μικρή σκόπιμη ειρωνεία, και κρίνουμε χρήσιμο να την αγνοήσουμε. Το πιο σημαντικό γεγονός είναι η απόρριψη της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου γιατί αποδεικνύει την προχειρότητα της δημοτικής αρχής στην λειτουργία του πιο σημαντικού πολίτικου οργάνου της κοινωνίας μας: του δημοτικού συμβουλίου. Η απόρριψη έγινε γιατί δεν υπήρχε η απαιτουμένη απαρτία!!!. Ναι! Η υποτίμηση της σημασίας του δημοτικού συμβουλίου από την δημοτική αρχή είναι επικίνδυνη και για την ίδια. Έχουν γίνει μέχρι τώρα τεράστια λάθη και το αποτέλεσμα το πληρώνει και η ίδια αλλά πιο πολύ ο τοπος. Έκανε πολύ καλά η Δύναμη Αλλαγής με την προσφυγή. Εμείς έχουμε απογοητευτεί από την αδράνεια των θεσμών σε προσφυγές μας, με μέγιστη προκλητική αδιαφορία στο θέμα ΜΗΤΣΗ και στην πυρκαγιά του ΧΥΤΑ και έτσι... αποφεύγουμε να ενοχλήσουμε τους αρμοδίους!!!

Για την σημαία νομίζουμε ότι πρόκειται για μια παιδική συμπεριφορά για ένα νεανικό απωθημένο του κ. δημάρχου που έγινε για να διασκεδάσει την συνολική κακή κατάσταση στα δημοτικά θέματα του νησιού μας!

---Όσο για τα 9 βιβλιάρια, αφορούν την περίοδο της ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του νησιού από τις ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ δυνάμεις του ενιαίου ΠΑΣΟΚ που ηγεμονεύονταν από όλους τους γνωστούς παράγοντες: Δήμαρχος (Κ. Καΐσερλής), Έπαρχος (Μ. Θεοδωρίδης), γραμματέας ΠΑΣΟΚ (Γ. Κυρίτσης) κοινοτάρχες ΠΑΣΟΚ, Νομάρχης ΠΑΣΟΚ, σύμβουλοι ΠΑΣΟΚ ...κλπ. Είναι δικό τους θέμα να μας ξεκαθαρίσουν τι έκαναν τότε με τα βιβλιάρια. Πιο πολύ σημασία όμως για όλους μας θα είχε να έκαναν όλοι αυτοί οι παράγοντες μια προσωπική αυτοκριτική για την διαχείριση εκείνης της περιόδου στην οποία μπήκαν οι βάσεις της σημερινής τοπικής κρίσης στην παραγωγή, στην οικονομία και την απασχόληση. Εκεί είναι οι ευθύνες τους. Για τα βιβλιάρια εχει ξαναγίνει θέμα, χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι και τώρα το θέμα ξαναμπαίνει για να υπηρετηθούν σκοπιμότητες. Θυμόμαστε πριν 3 χρόνια τους νυν κκ Δήμαρχο και αντιδημάρχους να μετρούν το έργο των ποδηλατοδρόμων στην Κανάρη και την Αβέρωφ και να κατηγορούν τον κ. Κυριτση για σκάνδαλο ολκής! Έστω ότι έγινε υπερκοστολογηση! Το θέμα σκοπιμως δεν προχώρησε περα από το επίπεδο της σκανδαλολογίας.

Τώρα οι ρόλοι αντιστρέφονται. Ο κ. Καΐσερλης βαρύνεται για μαύρη διαχείριση. Το θέμα δεν θα προχωρήσει. Θα υπηρετηθεί η λογική της σκανδαλολογίας για να βγουν τα πολιτικά οφέλη.

Είμαστε 30 μέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και η πόλη και το νησί είναι στο μηδέν από άποψη: εμφάνισης, λειτουργίας και κινητικότητας.

Η σκανδαλολογία δεν μας βοηθά.

Η σημαία μας εκθέτει.

Το δημοτικό συμβούλιο σε νάρκη.

Δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα.

Και μην χειρότερα!

Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter