Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού η συν-εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τη σημερινή μέρα, η σκέψη μας βρίσκεται στα θύματα της μισαλλοδοξίας. Τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους ρομά και κάθε ευάλωτη ομάδα που γίνεται στόχος του μίσους και της ρατσιστικής βίας. Μιας βίας που δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμένει ατιμώρητη. Χθες το δικαστήριο ανέβαλλε για πέμπτη συνεχόμενη φορά τη δίκη των κατηγορούμενων για ρατσιστικές επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ τα ρατσιστικά πογκρόμ σε διάφορες περιοχές της χώρας συνεχίζονται. Το 2009 ο σημερινός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοΐδης χαρακτήριζε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση που έχει τραυματίσει σοβαρά και έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών πολιτών, θέτοντας ζήτημα νομιμότητας της οργάνωσης . Απομένει να δούμε εάν με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του θα προχωρήσει στην ποινική δίωξη των εγκλημάτων στα οποία αναφέρεται αλλά και στις νομικές ενέργειες για να τεθεί εκτός νόμου η συγκεκριμένη οργάνωση».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 15.00 στην Πλατεία Κοτζιά και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Υποσημειώσεις:

Απόσπασμα από την εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας» του δημοσιογράφου Κ.Βαξεβάνη: http://www.youtube.com/watch?v=kgLOTQjE3ho (5.03 κ.ε., δηλώσεις του κ.Μ.Χρυσοχοΐδη)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter