Η Δύναμη Αλλαγής για τα δρομολόγια της ΚΕΑΣ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Στη τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου της Κω, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και ένα σημαντικότατο θέμα που έχει να κάνει με την αστική συγκοινωνία και την επέκτασή της σε όλο το νησί

Το θέμα προέκυψε μετά από αίτηση της ΚΤΕΛ ΑΕ για έγκριση αστικών δρομολογίων στη Καρδάμενα και στο Μαστιχάρι για την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι εκπρόσωποι της ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ στην επιτροπή πρότειναν το αυτονόητο, δηλαδή την επέκταση των δρομολογίων της ΚΕΑΣ σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του νησιού προκειμένου και οι συγκοινωνιακές ανάγκες να καλύπτονται αλλά και να υποστηρίζονται στη πράξη οι μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις που βασίζονται αποκλειστικά στη δυνατότητα εύκολης και φτηνής πρόσβασης των τουριστών στα χωριά μας.

Φαίνεται ότι αυτή η παρέμβαση δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στη δημοτική αρχή, γιατί ο μεν κ. Μαραγκός - πρόεδρος της ΚΕΑΣ και της ΚΤΕΛ ΑΕ! - μη δυνάμενος προφανώς να επιλέξει ποια συμφέροντα πρέπει να εξυπηρετήσει, ζήτησε να μην εγκριθούν τα δρομολόγια της ΚΤΕΛ γιατί είναι παθητικά, ο δε κ. Μήτρου που είναι και ιδιοκτήτης Ταξί έθεσε θέμα για την είσοδο των λεωφορείων της ΚΤΕΛ ΑΕ στα ξενοδοχεία αλλά και για τον αριθμό των δρομολογίων από και προς το αεροδρόμιο, υποστηρίζοντας ότι ο κλάδος των ταξί οδηγείται στη καταστροφή.

Μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο ο δήμαρχος αναγκάστηκε να αναβάλλει το θέμα προκειμένου να κατευναστούν τα πνεύματα και οι αντιδράσεις.

Έτσι ενώ θα έπρεπε η ΚΕΑΣ από την1/1/2011 να έχει ετοιμάσει σχέδιο και πρόγραμμα για την λειτουργία της και εκτός της πόλης και αυτή τη στιγμή να είναι σε θέση να επιτελέσει το έργο που έχουν ανάγκη οι δημότες και οι επιχειρήσεις, ακόμα πελαγοδρομεί μεταξύ αντικρουόμενων συμφερόντων που εκφράζουν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της.

Η εγκληματική πολιτική της δημοτικής αρχής, δυστυχώς συνεχίζεται με τα συμφέροντα των "κολλητών" να μπαίνουν πάνω από τα συμφέροντα του νησιού και της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter