Βάσω Πη: χορτάσαμε λόγια

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Χρειάστηκε να περάσει ενάμιση χρόνος στην εξουσία για ανακαλύψετε κύριοι της δημοτικής αρχής την ...Αμερική! Ενάμιση χρόνος για να αντιληφθείτε και επιτέλους να παραδεχτείτε, ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Με σταθερή ιδεολογία του <<άσε τον κόσμο να κάνει ότι θέλει>>, συνεπείς από τις εκλογές μέχρι και σήμερα, και με κύριο άξονα της πολιτικής σας τον λαϊκισμό και την δημαγωγία, οδηγήσατε τον τόπο σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Έναν τόπο που πριν αναλάβετε την τύχη του, είχε φτάσει σε επίπεδα άλλων πολιτισμένων πόλεων , που οι κάτοικοι του ήταν περήφανοι για αυτό που οι χιλιάδες επισκέπτες έβλεπαν, αλλά κυρίως γιατί μπορούσαν οι ίδιοι να τον απολαύσουν όλο τον χρόνο! Είτε ως πεζοί είτε ως ποδηλάτες μπορούσαν να χαρούν την πόλη τους, γιατί κάποιοι είχαν φροντίσει να εφαρμόσουν κανονισμό λειτουργίας , και να μην επιτρέπουν στον κάθε ένα να κάνει ότι θέλει εις βάρος του συνόλου και της λειτουργίας της πόλης.

Παραλάβατε κύριοι μια πόλη στην οποία λειτουργούσε με εξαιρετικό τρόπο η ανακύκλωση, και αντί να φροντίσετε να την επεκτείνεται όπως οφείλατε σε όλο το νησί ,εσείς την καταστρέψατε κυριολεκτικά με τους πειραματισμούς σας. Και το σοβαρότερο είναι ότι δε μπορείτε να δώσετε ούτε μία πειστική απάντηση σε όσους σας ρωτούν για αυτό.

Πως καταφέρατε να φέρετε έτσι τα πράγματα ώστε να φτάσουμε να ζούμε εφιαλτικά καλοκαίρια και χειμώνες, από άποψη καθαριότητας, με τα σκουπίδια να μας πνίγουν , με τα αγριόχορτα να δεσπόζουν στα παρτέρια και με τους κοινόχρηστους χώρους κατειλημμένους από οτιδήποτε ,μόνο εσείς μπορείτε να απαντήσετε. Αν μπορείτε βέβαια!

Κάντε τον κόπο και προσπαθήστε να περπατήσετε σε πεζοδρόμια σε οποιοδήποτε κεντρικό σημείο της πόλης. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σκοντάψετε πάνω σε τραπεζοκαθήσματα, γλάστρες , πινακίδες, καναπέδες και ψυγεία παγωτών. Οι όποιες προσπάθειες των επαγγελματιών για αναβάθμιση κάποιων περιοχών, όπως το παραλιακό μέτωπο πίσω από την ΔΕΗ μένουν άκαρπες, αφού ολόκληρες περιοχές του νησιού για σας απλά δεν υπάρχουν! Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα χωριά , με τα άλυτα πια προβλήματα να μεγεθύνονται ολοένα , κάνοντας ανυπόφορη την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Η κατάσταση όπως έχει εξελιχθεί δεν αντιμετωπίζεται με αυτάρεσκες δηλώσεις στις κάμερες, και καθαρά δημοσίων σχέσεων εξαγγελίες, του τύπου θα επαναφέρουμε την τάξη και ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου! Πανηγυρισμοί και «αυτοβραβεύσεις», όπως αυτές πρόσφατα του αντιδημάρχου σας, επειδή καθαρίσατε κάποια σημεία της πόλης! Ε και; Δεν είναι μήπως στις υποχρεώσεις σας αυτό. Το αυτονόητο θέλει χειροκρότημα;

Όταν κάποιος παραλαμβάνει ένα τόπο καθαρό και τον βρωμίζει, από ανικανότητα, θέλει και μπράβο επειδή μάζεψε λίγα σκουπίδια; Και ποια τάξη θα επαναφέρετε στην κυκλοφορία στην πόλη , όταν εσείς οι ίδιοι , μέλη της δημοτικής αρχής δηλαδή ,είστε οι πρώτοι που κινήστε προκλητικά με μηχανάκια πάνω στους πεζόδρομους και στους ποδηλατόδρομους! Ή ποια νομιμότητα θα εφαρμόσετε τώρα, όταν εσείς οι ίδιοι επιτρέψατε στους κολλητούς σας να στήσουν παράγκες στις επιχειρήσεις τους όπου και αν βρίσκονται αυτές, εις βάρος όλων των άλλων ευσυνείδητων επιχειρηματιών;

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος όσων συμβαίνουν από την αδράνεια, την ολιγωρία, και κυρίως από την ανικανότητα σας. Σταματήστε λοιπόν τις μεγαλοστομίες και τις φανφάρες και διαχειριστείτε στοιχειωδώς τον Δήμο για το υπόλοιπο της θητείας σας. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα είναι λιγότερες και μικρότερες οι πληγές που θα αφήσετε σε αυτόν τον τόπο που χόρτασε από τα λόγια και τα "οράματα" σας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΒΑΣΩ ΠΗ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter