21 Απριλίου 1967 - 45 χρόνια μετά

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

21 Απριλίου 1967 - ημέρα μνήμης

κατά του φασισμού, του φόβου, της ολιγαρχιας, της βίας, του ψέματος, του αυταρχισμού,

της λογοκρισίας, του εγωισμού και του συμφέροντος

Τότε:

Συλλήψεις και εξορίες. Υποταγη και σιωπή στην εξουσια των μηχανισμών. Μεσα στους μηχανισμους της Δικτατοριας 1967-1974 βρηκαν τοτε την ζεστασια της εξουσιας και του χρηματος οι ακροδεξιοι της τοτε Χρυσης Αυγης (Γεωργαλάδες, Πλευρηδες, Μιχαλολιάκοι, κλπ).

Τώρα;

Η ελεγχόμενη χρεοκοπια της χωρας μετα από 45 χρονια ψευδεπίγραφης ''δημοκρατικης διαχειρησης',' η καταβαραθρωση αξιων και αρχών χρεωνονται γενικά και αοριστα σε όλους τους ''πολιτικους'' κι όχι σε αυτους που κυβερνησαν.

Χρεωνονται στην ''δημοκρατία'' κι όχι στον κομματισμό και τον παραγοντισμό.

«Διανύουμε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση.  Είμαστε μια κατακερματισμένη κοινωνία χωρίς ισχυρή ένωση πολιτών» και με «γενικευμένη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα διοίκησης», «Η ελληνική κοινωνία θυμίζει εργαστήριο της ακροδεξιάς εξέλιξης», δηλώνει ο καθηγητής Νίκος Δεμερτζής.

Σημερα, 21 Απριλίου, ημέρα που συμπληρώνονται 45 χρόνια από το πραξικόπημα του 1967, επιλέχθηκε να γίνει η επίσημη παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή Ιδρύθηκε στις αρχές του 1980 από τους υποστηρικτές της στρατιωτικής δικτατορίας και ευαγγελίζεται μια νεο-ναζιστική ιδεολογία. Το σύμβολό της μοιάζει με τον αγκυλωτό σταυρό, ενώ αντίγραφα του «Mein Kampf» και βιβλία σχετικά με τη φυλετική ανωτερότητα των Ελλήνων διακοσμούν τα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 εκμεταλλεύθηκε την ευρεία αντίθεση για τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία. Τα τελευταία χρόνια, η Χρυσή Αυγή επικεντρώθηκε σε δράσεις κατά των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, όπου ο αριθμός των παράνομων μεταναστών, οι περισσότεροι από τη Νότια Ασία, την Αφρική και την Αλβανία, έχει εκραγεί.

Σε εποχές Κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε εδώ και τρία χρόνια, οι μειονότητες (θρησκευτικές, εθνικές κ.α.), οι μετανάστες και γενικώς οι διαφορετικοί, αντιμετωπίζονται με καχυποψία και εχθρότητα από μια κοινωνία, εθισμένη στο φόβο, στην ανασφάλεια, στη συνωμοσιοπαράνοια και στην «κατασκευή» εχθρών. Είναι πάντα οι εύκολοι αποδιοπομπαίοι τράγοι όπου οι, πνιγμένες στην απελπισία μάζες, κατευθυνόμενες από λαϊκιστές πολιτικούς, προπαγανδιστές της μισαλλοδοξίας, και δοκιμασμένων θεωριών συνωμοσίας, μπορούν να εκτονώσουν τη βία, την καταπίεση και τα ανομολόγητα συμπλέγματά τους. Αυτό έδειξε και η ιστορία του Μεσοπολέμου με την άνοδο του Ναζισμού και του Φασισμού. Το ίδιο μήπως θα συμβεί και στην Ελλάδα; Πιθανόν...

Η υπαρξη και λειτουργία γραφειων της Ναζιστικης οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι επικινδυνη εξέλιξη και αποτελει ντροπη για το νησι μας.

Συμπαράταξη Ελπίδας

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter