Ανοιχτή Επιστολή Γ. Κοπάδη σε Γ. Κυρίτση

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Κε Κυρίτση,

Με μεγάλη λύπη και απορία παρακολούθησα το βράδυ της Παρασκευής την τοποθέτηση σας στο 5ο θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χάριν, προφανώς για ακόμη μια φορά, στείρας προσωπικής αντιπαλότητας με τον Δήμαρχο κ. Καΐσερλη, υποβαθμίσατε απαξιώνοντας ως ανύπαρκτη την νεοσυσταθείσα ομάδα έργου για την υγεία, την προσπάθεια, προσφορά και έργο μου για την υγεία του νησιού μας.

Θέλω να σας υπενθυμίσω επίσης ότι η ιδέα αξιοποίησης του ΚΥ Αντιμαχείας με Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, ετέθη πολύ προγενέστερα της σύστασης της ομάδας έργου για την υγεία. Ολόκληρο το καλοκαίρι που πέρασε μιλούσαμε για την παραπάνω Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση σε συνεντεύξεις, δημοσιεύματα ακόμη και στα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Άραγε αυτή η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση δεν υπέπεσε ποτέ στην αντίληψη σας; Οπότε δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος πλην και μόνο του εντυπωσιασμού μέσα στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να την αναζητάτε σαν απόφαση της ομάδας έργου για την υγεία.

Θέλω να γνωρίζετε ότι η ομάδα έργου για την υγεία και συνεδριάζει και πρακτικά τηρεί και αποφάσεις παίρνει. Μάλιστα Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης σας έτυχε να με επισκεφθεί τυχαία στο Δημοτικό Ιατρείο την ώρα της συνεδρίασης της παραπάνω ομάδας έργου. Αντί να δηλώσετε δημόσια ότι για πρώτη φορά στην Κω έχει συσταθεί τέτοιου είδους ομάδα έργου, αντί να βοηθήσετε στο έργο της, μάλλον πολύ κακώς πληροφορημένος ή τελείως απληροφόρητος, αμφισβητήσατε το τόσο σημαντικό και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (5μηνο περίπου) έργο της, χάριν και μόνο εντυπωσιασμού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Και όταν αργά το βράδυ της Παρασκευής σας τηλεφώνησα για να σας ενημερώσω ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και πρέπει να ανακαλέσετε όσα είπατε, με άκομψο τρόπο προσπαθήσατε να με αποφύγετε.

Δυστυχώς για σας και ευτυχώς για μένα, είμαι αναγκασμένος πλέον να σας αναφέρω (κάτι που δεν συνηθίζω για να μη θεωρηθεί αυτοπροβολή) μερικά από τα βασικότερα πραγματοποιημένα έργα της ομάδας έργου για την υγεία. Επιτύχαμε, έστω προσωρινά με εθελοντές ιατρούς, την έναρξη της λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου (την ίδρυση του οποίου εσείς μεριμνήσατε αλλά δυστυχώς δεν μπορέσατε ποτέ να λειτουργήσετε), οργανώσαμε ιατρικού περιεχομένου τηλεοπτική εκπομπή «μαθαίνω για να ζω» και μάλιστα ζωντανή, ώστε να μπορεί να συμμετέχει ο κόσμος, μία φορά το μήνα με προσκεκλημένους ομιλητές, ενημερώνοντας για απλά καθημερινά προβλήματα υγείας, διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία τον προληπτικό έλεγχο ασθενών του νησιού μας με καρκίνο δέρματος ή μελάνωμα από διακεκριμένο Δ/ντή Πλαστικό Χειρουργό σε όλο το νησί μας (Κέφαλος, Καρδάμαινα , Πυλί και πόλη της Κω). Έπονται επίσης πολλές εκδηλώσεις ιατρικού ενημερωτικού περιεχομένου για τον κόσμο, όπως του επομένου Σαββάτου 28/4/2012 με θέμα «πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση» με προσκεκλημένους τον καθηγητή Χειρουργικής κο Ιωάννη Μπράμη και τον Δ/ντή Νεφρολογίας κο Παναγιώτη Ζηρογιάννη, τον Μάιο με θέμα «κεφαλαλγίες» με κύριο ομιλητή την διεθνώς αναγνωρισμένη Δ/ντρια Νευρολογίας κα Κλημεντίνη Καραγεωργίου, καθώς και άλλες δράσεις που προετοιμάζονται για την επόμενη σχολική περίοδο, όπως «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων», «σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» με διακεκριμένους ομιλητές λοιμωξιολόγους από την Αθήνα, «στοματική υγιεινή και προληπτική οδοντιατρική στα παιδιά» (έχουμε λάβει ήδη τη στήριξη από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου μετά από ανάλογη επιστολή μας) κλπ.

Μιλήσατε κε Κυρίτση για κέντρο ανάπτυξης όλων των ιατρείων του Δήμου στο ΚΥ Αντιμάχειας. Για πια άραγε ιατρεία μιλάτε; Ένα ιατρείο ιδρύσατε και δεν μπορέσατε ποτέ να το λειτουργήσετε. Κύριε Κυρίτση πρέπει να κοιτάμε μπροστά απογαλακτισμένοι από προσωπικές αντιπαραθέσεις, ειδικά στον τόσο ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Η λειτουργία του ΚΥ Αντιμάχειας δεν αποτελεί ένα θέμα εντυπωσιασμού, αλλά ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα του νησιού μας στο οποίο πρέπει να δοθεί λύση. Ο λόγος που μετείχα στις περασμένες Δημοτικές Εκλογές, δεν ήταν να καταλάβω θέσεις και αξιώματα ή για κάποια κοινωνική αναγνώριση. Μετείχα και θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή που εκλέχθηκε, μόνο για να δώσω και όχι για να πάρω. Και όπως ειλικρινά θέλω να συνεισφέρω και να βοηθήσω, θέλω και εσείς να με βοηθήσετε. Είμαι άνθρωπος που πιστεύω ότι εάν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μιλούσαν λιγότερο και έκαναν περισσότερα των λόγων τους, τότε η μορφή του Δημοτικού Συμβουλίου θα ήταν πολύ διαφορετική. Είναι βέβαιο επίσης ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κάποια στιγμή θα κριθούν μόνο από τα έργα τους. Δεν κάνω διακρίσεις μεταξύ Συμβούλων διαφορετικών παρατάξεων. Πιστεύω στην ενότητα και συλλογικότητα ειδικά σε μείζονος σημασίας ζητήματα. Μάλιστα, σε προγενέστερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας είχα προτείνει να μετέχετε σε επιτροπή διεκδίκησης του ΚΥ Αντιμαχείας, εσείς όμως ίσως επειδή δεν το περιμένατε (προφανώς δεν έχετε συνηθίσει σε συλλογικές πολιτικές), με άκομψο τρόπο πάλι και υποτιμητικό προς το πρόσωπο μου, δεν το αποδεχθήκατε.

Πιστεύω ότι η Υγεία του νησιού μας και η λειτουργία του ΚΥ Αντιμάχειας είναι υπόθεση όλων μας, ανεξάρτητα της πλειοψηφικής ή μειοψηφικής θέσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε η θετική συμβολή του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρόοδο του νησιού μας, δεν εξαρτάται μόνο από τους Συμβούλους της πλειοψηφίας, αλλά και της μειοψηφίας, μακράν των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Θα αναφέρω, για ακόμη μια φορά, ότι σε τέτοιου είδους ζητήματα δεν υπάρχουν οι λέξεις εμείς και εσείς. Εάν μάλιστα μετανιώσατε για αυτά που είπατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, έστω εκ των υστέρων, θέλω να γνωρίζετε ότι είστε ειλικρινά ευπρόσδεκτος στη λήψη μιας συλλογικής, εφικτής και συμφέρουσας για τη τοπική κοινωνία απόφασης για τη χρήση του ΚΥ Αντιμαχείας.

Μόνο με τη συλλογική προσπάθεια θα λυθεί ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα. Η Κωακή κοινωνία το απαιτεί από τους αιρετούς αφενός και από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς αφετέρου. Σε αυτή την συλλογιστική, δεν περισσεύει κανείς.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Κοπάδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Υπεύθυνος Τομέα Υγείας του Δήμου Κω

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter