Δήλωση Μάνου Κόνσολα

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήλωση Μάνου Ν. Κόνσολα,

Βουλευτή Δωδεκανήσου

Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για να εκφράσω όσα νιώθω απέναντι στους πολίτες της Δωδεκανήσου. Για αυτούς που παραμέρισαν θυμό, οργή και απογοήτευση. Στήριξαν και εμπιστεύθηκαν την προσπάθεια ενός νέου ανθρώπου στην πολιτική.

Αυτή η προσπάθεια στηρίχθηκε στους πολίτες. Έγινε με ευπρέπεια με σεβασμό απέναντι σε όλους και κυρίως απέναντι στη δοκιμαζόμενη Δωδεκανησιακή κοινωνία.

Η δική μου δύναμη είναι η δύναμη που μου έδωσαν οι συμπατριώτες μου. Η εντολή να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή. Εντολή καθαρή. Εντολή για μια ασυμβίβαστη και ανυποχώρητη στάση απέναντι σε όσους επιχείρησαν να αμφισβητήσουν δίκαια και κυριαρχικά δικαιώματα του Δωδεκανησιακού λαού. Εντολή για δράση, πρωτοβουλίες, αποτέλεσμα. Την εντολή αυτή θα προσπαθήσω να την τιμήσω με όλες μου τις δυνάμεις.

Η ανθρώπινη ικανοποίηση που αισθάνομαι για την εκλογή μου, δεν μπορεί να με αφήσει αδιάφορο και παθητικό θεατή όλων όσων συμβαίνουν στον τόπο μου και στη χώρα μου.

Η δική μου δέσμευση απέναντι στους Δωδεκανήσιους εκφράστηκε με δύο μόνο λέξεις: Αλήθεια και Ελπίδα.

Για να κερδίσουμε την ελπίδα πρέπει να μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Για να δώσουμε ξανά ελπίδα στην Ελλάδα και στα Δωδεκάνησα δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλήθεια.

Η Ελλάδα χρειάζεται ενότητα αυτές τις ώρες. Χρειάζεται μεγάλες πλειοψηφικές, συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη, ενωμένη, πλειοψηφική, κυβερνώσα Κεντροδεξιά. Ο κατακερματισμός και η πολυδιάσπαση οδηγούν την Ελλάδα στο περιθώριο και στην παρακμή. Είμαστε η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Οι δικές μας κορυφαίες στρατηγικές επιλογές έχουν δικαιωθεί από την ιστορία και την ίδια τη ζωή. Οι πολίτες που πιστεύουν στις φιλελεύθερες ιδέες είναι πολλοί. Αυτήν την πλειοψηφία πρέπει να εκφράσουμε. Να της δώσουμε ελπίδα μέσα από την ενότητα όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στις φιλελεύθερες ιδέες, μέσα από την συμβολή όλων των δημιουργικών ανθρώπων.

Για αυτήν την ενότητα θα αγωνιστούμε όλοι απέναντι στις ακραίες φωνές και στις προσωπικές στρατηγικές. Γιατί η Ελλάδα του θυμού και της οργής μας έστειλε το δικό της μήνυμα την Κυριακή.

Το μήνυμα αυτό οφείλουμε να το πάρουμε όλοι και να το μετατρέψουμε σε ελπίδα και ευθύνη.

Στέκομαι με απόλυτο σεβασμό απέναντι στους πολίτες. Ακόμη και απέναντι σε αυτούς που την Κυριακή έκαναν άλλες επιλογές.

Δεσμεύομαι απέναντι σε όλους ότι θα υπερασπίζομαι τα δικαιώματα της Δωδεκανήσου και των πολιτών της. Θα είμαι κοντά στον πολίτη. Στο μικρό και στο μεγάλο πρόβλημα, θα είμαι παρών με έργα και πράξεις.

Θα ήθελα να απευθυνθώ στον κόσμο, στους πολίτες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Σε αυτούς που την Κυριακή στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και σε αυτούς που έκαναν άλλη ή άλλες επιλογές. Να τους ζητήσω, σε αυτή την πιο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας, να αναζητήσουμε αυτά που μας ένωσαν σε κοινούς αγώνες. Νικηφόρους αγώνες. Θα ξαναδώσουμε νικηφόρους αγώνες.

Θα ανοίξουμε όλοι μαζί ένα νέο καλύτερο δρόμο.

Αν αυτή την ώρα ο δρόμος αυτός φαντάζει κλειστός, υπάρχουν δυνάμεις που θα τον ανοίξουν, για να περπατήσουμε σε αυτόν, όλοι μαζί.

Για να δώσουμε ξανά ελπίδα στην Ελλάδα και στα Δωδεκάνησα γιατί είναι ξεχωριστή, μεγάλη και ύψιστη τιμή να τα εκπροσωπείς.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter