Επιστολή Νίκου Ψαρρού

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι 

Ερωτήματα ψηφοφόρων

Στις 6 Μαΐου ψήφισα Οικολόγους Πράσινους.
Δεν κατάφεραν να μπουν στην Βουλή.
Τα κόμματα που μπήκαν στην Βουλή δεν μπόρεσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Τώρα σε αυτές τις εκλογές δεν θα ψηφίσω Οικολόγους Πράσινους.
Θα ψηφίσω ένα μεγάλο κόμμα, για να μη πάει η ψήφος μου χαμένη, και να κυβερνηθεί η χώρα.
Δεν αντέχω πάλι εκλογές.

Καταλαβαίνω απολύτως την αγανάκτηση, την ανησυχία και το θυμό σας. Όμως ο μόνος πολιτικός χώρος που δεν ευθύνεται για όλα αυτά που συμβαίνουν είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν ήταν ποτέ στη Βουλή. Δεν είχαν ποτέ τη δυνατότητα να παράγουν κοινοβουλευτικό έργο .Τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία έφεραν την χώρα σε αυτήν την επικίνδυνη και δυσάρεστη κατάσταση, που όλοι γνωρίζουμε.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πολλές φορές με τη στάση τους δε λειτούργησαν δημιουργικά ώστε να ελέγχουν την εξουσία, και κλείστηκαν στην μικροπολιτική και συντεχνιακή παράδοση τους. Οι εκλογές στις 6 Μαΐου είχαν το γνωστό αποτέλεσμα. Τα κόμματα που μπήκαν στην Βουλή δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, και να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έμειναν εκτός Βουλής για μόνο λίγους ψήφους.

Τώρα στις 17 Ιουνίου θα πάμε πάλι σε εκλογές και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι: Να ψηφίσουμε μεγάλο κόμμα, για να μην πάει χαμένη η ψήφος και δε σχηματιστεί κυβέρνηση. Και σας ρωτώ: Τι θα αλλάξει; Αυτοδυναμία δε θα έχει κανένα κόμμα. Συνεργασία έδειξαν ότι δεν θέλουν να κάνουν. Οπότε πάλι μια από τα ίδια . Η ψήφος μας πήγε χαμένη. Οι εκλογές πήγαν χαμένες και η χώρα μας έχασε. Τώρα λοιπόν όσο ποτέ, η ψήφος σας στους Οικολόγους Πράσινους έχει μεγάλη βαρύτητα. Ψηφίστε τους και στείλτε τους δυναμικά στη Βουλή. Μπορούν και θα παίξουν σημαντικό ρόλο έτσι ώστε να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με κόμματα, με τα οποία μπορούν να συνεννοηθούν.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα επιδιώξουν συνεργασίες για χάρη της χώρας, όχι του μικροκομματικού συμφέροντός τους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι λένε και θα λένε την αλήθεια στο λαό, και οι προτάσεις τους είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δε νοσταλγούν την προ μνημονίων εποχή, και δε χαϊδεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων, ότι μπορούμε να πάμε πίσω στην εποχή που μας έφερε κοντά στο χάος. Οι Οικολόγοι Πράσινοι τέλος θέλουν να δημιουργηθεί μια άλλη Ελλάδα, με αξίες πραγματικές, με ηθική στον πολιτικό και κοινωνικό βίο,μια Ελλάδα αξιοπρεπής.

ΨΑΡΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter