Μετά από ένα χρόνο ίσως ελεγχθεί η κατάσταση από την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Optimized-IMAG0553

Προς την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος
Ανακοινωση πρώτη

Μετά από ένα χρόνο ίσως ελεγχθεί η κατάσταση από την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ!!

Με αφορμή το καταστροφικό γεγονός της πυρκαγιάς στον ΧΥΤΑ Κω, πέρυσι τέτοια εποχή, προσφύγαμε σε 11 κρατικές υπηρεσίες.
Ουδεμία αντέδρασε! Λες και δεν καταστράφηκε δημόσια περιουσία!

Λες και δεν έχουν ευθύνη ελέγχου το υπουργείο περιβάλλοντος, το υπουργείο εσωτερικών, το υπουργείο δημοσίων έργων, η περιφέρεια νοτίου αιγαίου, ο εισαγγελέας, κλπ.
Τοπικά η δημοτική αρχή δεν δέχθηκε να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και όλες οι τοπικές υπηρεσίες σιώπησαν!
Πρώτη αντίδραση φέτος!
Το υπουργείο περιβάλλοντος-σώμα επιθεωρητών περιβάλλοντος μας στις 23-5-2012 ζητά από το περιφερειακό γραφείο Δωδεκανήσου να κάνει έλεγχο. Αυτή η αποκεντρωμένη υπηρεσία είναι μια από τις 11 που έχουν από πέρυσι στα χεριά τους τα έγγραφα μας, και δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Γιατί να ασχοληθεί τώρα; Προφανώς θα υποβαθμίσει το θέμα για να καλύψει την δική της ολιγωρία.
Τι περιμένουμε τότε από τον έλεγχο; ΤΙΠΟΤΑ!!!
Όμως εδώ που φτάσαμε περιμένουμε κάτι πιο σημαντικό.
Περιμένουμε την πολιτική ΑΛΛΑΓΗ.
Προπαγανδίζουν βέβαια ότι θα καταστραφούμε! Ότι αυτοί που έρχονται θα μας ρίξουν στο χάος;
Το λένε μάλιστα την ίδια ώρα που γνωρίζουμε ότι ''μας κυβέρνησαν πρωθυπουργοί που έπαιζαν playstation στου Μαξίμου και φόραγαν βραχιολάκια ισορροπίας Power Balance!''.
Και δεν μπορούν αυτοί οι τσιπραίοι, οι μαλλιάδες και αξύριστοι!
Η κρατική αδιαφορία και η υπηρεσιακή αφασία είναι συνέχεια των κυβερνήσεων που έκαναν τους νόμους περί ευθύνης υπουργών, τους καλπονοθευτικούς εκλογικούς νόμους, τους νόμους που αμνηστεύουν κλέφτες, ενώ υπουργοί ήταν οι ίδιοι κλέφτες!! και τώρα τολμούν να μας λένε ότι όλα κινδυνεύουν!!!
Ο κ. Δήμαρχος πρέπει να το περιμένει ότι θαρθει η ώρα που θα του καταλογιστούν οι ευθύνες!
Επισκεφτήκαμε χθες τον ΧΥΤΑ.
Δυο άνθρωποι όλοι κι όλοι εκεί χωρίς τεχνογνωσία και χωρίς εκπαίδευση (των 600 ευρώ) προσπαθούν να χειριστούν μια επένδυση 3,5 εκ. ευρώ! Τα σκουπίδια στα κύτταρα χωρίς την προβλεπόμενη επιχωμάτωση. Οι πυροσβεστήρες όπως πάντα ληγμένοι λειτουργούν. Το σύστημα του βιοαερίου δεν λειτουργει και μόλις τώρα αντικαταστάθηκαν οι περιμετρικές καμένες σωληνώσεις του. Η ανακύκλωση δεν λειτουργει. Τα πάντα πετιούνται μέσα στον ΧΥΤΑ (εκτός από τα οικοδομικά υλικά που τα πάει ο καθένας όπου μπορεί).
---Στις 5-Ιούνη Σάββατο πρωί 11.00-11.30 πμ θα δώσουμε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου κοντά στο κατηργημένο από την νυν δημοτική αρχή, υποτυπώδες κέντρο ανακύκλωσης του Δημου μας.

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
(Ν.Μυλωνάς)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter