Δύναμη Αλλαγής: η διάλυση της δημοτικής αρχής

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Η διάλυση της δημοτικής αρχής και η απαξίωση των θεσμών

Η διαπιστωμένη διάλυση, μέσα σε ένα μόλις χρόνο, της δημοτικής αρχής Καϊσερλη, δεν αφήνει πλέον ανέγγιχτους και τους θεσμούς.

Η τακτική της απαξίωσης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου ήταν εμφανής από την πρώτη μέρα, όπως εμφανής ήταν η αδυναμία του ίδιου του δημάρχου να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και τις ανάγκες μιας σύγχρονης και ισχυρής τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακόμα εμφανέστερη ήταν η αδυναμία λειτουργίας της δημοτικής του ομάδας, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πρόσκαιρη συμμαχία ανθρώπων με διαφορετικά συμφέροντα.

Με αυτά γνωστά, ήταν αναμενόμενη η πορεία του κ. Καϊσερλη στην εκτροπή της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων.

Η απαξίωση των Δημοτικών Κοινοτήτων ξεκίνησε αμέσως, ακολούθησαν τα Δ.Σ. επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων, η κατάργηση στη συνέχεια των συνεδριάσεων τους και εν τέλει η θεσμική διάλυση του δήμου που οδηγεί στην πλήρη διάλυση του.

Η πορεία αυτή στόχο είχε και έχει την πλήρη απαξίωση της λειτουργίας του κυρίαρχου οργάνου του δήμου μας, του δημοτικού συμβουλίου.

Η αποκάλυψη της αδυναμίας του, η πλήρης αποτυχία του να περάσει στο όργανο και στη συνέχεια στην κοινωνία τους καταστροφικούς για το νησί σχεδιασμούς του, οδηγούν τον πολιτικό του παρελθόντος κ. Καϊσερλη στη θεσμική εκτροπή.

Πρόβα τζενεράλε αποτέλεσε η συνεδρίαση της 31/5/2012.

Μια συνεδρίαση που ξεκίνησε με 12(!!!) συμβούλους κάποια στιγμή. Που θύμιζε καφενείο αφού άλλοι έφευγαν άλλοι ερχόντουσαν για δηλώσουν παρόντες 16(;;;;) συν «τον κ. Τσακίρη που βρίσκεται στο δρόμο και ψηφίζει» όπως είπε ο δήμαρχος, για να βρεθούν οι 17 που χρειάζονται κατά το νόμο.

Τους ερωτούμε:

Γιατί συγκάλεσαν συνεδρίαση στις 3 το μεσημέρι της 31/5/2012 για τις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας όταν έχουμε προθεσμία για το θέμα των προσλήψεων μέχρι τις 5/6/2012;

Γιατί ξεκίνησαν παράνομα τη συνεδρίαση, βάζοντας σε κίνδυνο τις ελάχιστες θέσεις εργασίας που ζήτησαν, ενώ το νησί έχει ανάγκη πολύ περισσότερες; Μήπως κατά βάθος δεν τις θέλουν;

Πως θεώρησαν παρόντα ένα σύμβουλο που δεν εμφανίστηκε καθόλου, παραποιώντας έτσι τα πρακτικά;

Πως ανέχτηκε ο πρόεδρος τις πρακτικές αυτές του δημάρχου;

Με τα προβλήματα όμως του κ Καϊσερλη, λόγω της αδυναμίας του, να πολλαπλασιάζονται καθημερινά το νησί δε μπορεί να προχωρήσει.

Τους καλούμε ακόμα και τώρα να σταματήσουν τις πρακτικές της διάλυσης.

Έχουμε ανάγκη ως νησί να προχωρήσουμε γρήγορα, μεθοδικά και σταθερά μπροστά.

Δεν έχουμε περιθώρια. Αρκετά είναι τα δύο χρόνια πλήρους ακινησίας.

Καλούμε τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. να υψώσει το ανάστημα του απέναντι στην εκτροπή της 31/5/2012 γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες από τον δήμαρχο.

Άμεσα να συγκαλέσει νόμιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τις προσλήψεις αυτές, ακυρώνοντας «ως μη γενόμενη» την παρωδία της 31/5/2012.

Σε διαφορετική περίπτωση εμείς καλούμαστε να διαφυλάξουμε το κύρος της λειτουργία του Δ.Σ. από κάθε εκτροπή και θα το κάνουμε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter