ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου: απάντηση στον Α. Σαμαρά

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ

Ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι θεωρεί ότι οι πολίτες της Ρόδου δεν έχουν μνήμη και κρίση. Γνωρίζει ο λαός του νησιού μας και της Δωδεκανήσου ότι ο κ. Σαμαράς ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει για επαναληπτικές εκλογές σε περίπτωση που το κόμμα του δεν κέρδιζε την αυτοδυναμία. Τότε δεν ανησυχούσε για τον τουρισμό;

Ο κ. Σαμαράς και η ηγεσία της ΝΔ, φέρουν σοβαρό μερίδιο ευθύνης για τον μη σχηματισμό κυβέρνησης τον Μάη, αφού δεν θέλησαν να σεβαστούν το μήνυμα των εκλογών που ήταν σαφώς αντιμνημονιακό.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στο νησί μας, δεν ξεκινούν από την σημερινή κρίση. Αυτή τα επιδεινώνει. Χρειαζόμαστε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, έναν διαφορετικού τύπου τουρισμό πέρα από τον παραδοσιακό, που να αξιοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες του τόπου μας, να συνδέει τον τουρισμό με τον πολιτισμό σε ένα ενιαίο σύνολο, να αυξήσει τις θέσεις εργασίας. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο περιβαλλοντικής αναβάθμισης του νησιού μας που προϋποθέτει μέτωπο ενάντια στην λογική του fast track, και της εξυπηρέτησης ισχυρών συμφερόντων που δρουν σε βάρος της αλληλεγγύης και της περιβαλλοντικής προστασίας.

Ο κ. Σαμαράς κατά την επίσκεψή του ξέχασε ότι το μνημόνιο που ο ίδιος υπερψήφισε ανέτρεψε το κεκτημένο των μειωμένων ΦΠΑ για τα νησιά μας.

Ξέχασε επίσης να μιλήσει για τις ευθύνες του κόμματός του για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ρόδος όπως αυτό του νοσοκομείου.

Οι Δωδεκανήσιοι έχουν και μνήμη και κρίση. Στις 17 Ιουνίου θα το εκφράσουν με την ψήφο τους.

Γραφείο Τύπου

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter