Ν. Τσακίρης: απάντηση σε καταγγελία

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Σχετικά με την καταγγελία εκ μέρους δύο μελών του ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων στον Δήμο της Κω .

Στην καταγγελία δεν αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο ανάφερα το όνομα του εργαζομένου , και είμαι αναγκασμένος να το πράξω.

Σαν παράταξη, πριν 4 χρόνια εκθέσαμε δημόσια την λαθροχειρία της αγοράς λουλουδιών στην Β. Παύλου με 30.000 ευρώ όταν το πραγματικό κόστος δεν ξεπερνούσε τις 6.000 ευρώ επί δημαρχίας του κ.Κυρίτση. Τώρα επί δημαρχίας κ. Καίσερλη, το ίδιο πράγμα κάνουμε γιατί και αυτή η υπόθεση είναι ίδιας πρακτικής. Απλά τώρα προλαβαίνουμε και προσπαθούμε να αποτρέψουμε, κάτι που τότε δεν προλάβαμε.
Τα γεγονότα.
Στις 25/5 στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου είχαμε προς ψήφιση κάποιες μελέτες που ήταν πρόταση για το ΕΣΠΑ . Η τοποθέτηση μου είχε ως εξής:
<Κατ' αρχήν διαφωνώ με την ψήφιση πάρα πολλών μελετών , σε ένταξη σε προγράμματα αλλά και με ιδίους πόρους διότι δεν έχουμε την δυνατότητα υλοποίησης και γίνεται για να ικανοποιήσουμε κάποιους λέγοντάς τους ότι ψηφίστηκε η μελέτη και σύντομα θα γίνει το έργο! Αλλά και για τον λόγο ότι είμαστε σε προεκλογική περιόδο και ίσως η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει να έχει έχει διαφορετικό σχεδιασμό για το ΕΣΠΑ. Μάλιστα κάλεσα την δημοτική αρχή να προχωρήσει να υλοποιήσει την μελέτη που ψηφίσαμε πρίν δύο μήνες και αφορά την ασφαλστρώσεις δρόμων αξίας 480.000 €. Συνεχίζοντας είπα ότι με την μεγάλη παραγωγή μελετών απο την Τ.Υ και απο την πίεση που έχουν οι εργαζόμενοι κάνουν κάποια λάθη , όπως υπάρχουν επιχωματώσεις για ένα έργο της τάξης των 3500 κυβικών μέτρων , ή σε άλλη που υπάρχουν μπετά 2.200 κ. μέτρα! Αλλά την μελέτη που αφορά την παιδική χαρά Πασανικολάκη , κάλεσα την δημοτική αρχή να την αποσύρει διότι είναι υπερτιμημένη κόστους περίπου δυόμιση φορές παραπάνω . Εξήγησα στο σώμα ότι οδηγήθηκα να κάνω μια μικρή έρευνα στην αγορά διότι μου χτύπησε ένα υλικό , το οποίο είχα ενδιαφερθεί να το αγοράσει ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1° ΔΗΜΟΤΙΚΟ σχολείο όταν ήμουν μέλος του ΔΣ το 2007. Το συγκεκριμένο υλικό είχε κοστολογηθεί 114€ και στην αγορά το βρήκα με 29€! Συνεχίζοντας είπα ότι εάν γίνει εκτελεστέα αυτή η μελέτη με αυτό το ποσό θα είμαι στην δυσάρεστη θέση να προσφύγω για να γίνει έλεγχος σκοπιμότητας στον δήμο και στον υπάλληλο παράβαση καθήκοντος.''
Αυτή ήταν η τοποθετηση μου.
Θα ήθελα ακόμα να τονίσω δύο πράγματα:
1) Η υπογραφή εργαζόμενου σε δημόσιο έγγραφο , θεωρείται ότι δεν είναι κρυφό ή ιδιωτικό και ότι δεν έμπεριέχει προσωπικά δεδομένα. Και έτσι μπορεί και να λέγεται και να κρίνεται. Σαν σύμβουλος του δημοτικού συμβουλίου όταν ψηφίζω ή καταψηφίζω ένα θέμα και κρίνω και κρίνομαι.
2) Όταν ανέλαβα δ. σύμβουλος στις συναντήσεις που είχα με δύο διευθυντές υπηρεσιών τους επισήμανα ότι: είμαι υπέρ της ανεξαρτησίας των δημοτικών υπηρεσιών και εάν κάπου διαφωνείτε διότι μια πράξη την κρίνεται μη νόμιμη να μην υπογράφετε και να την υπογράφει ο πολιτικός προιστάμενος. Αυτό θα το εκτιμήσω ιδιέταιρα όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι η κοινωνία της Κω. Εάν όμως όχι θα είμαι στην δυσάρεστη θέση να πράξω τα δέοντα .
Δεν μπορεί να διαιωνίζεται μια κατάσταση.
Σαν παράταξη τα ίδια πράτταμε και επί δημαρχίας του κ.Κυρίτση το ίδιο κάνουμε και σήμερα επι δημαρχίας κ. Καίσερλη.

Με τιμή

Τσακιρης Νίκος
Δημ σύμβουλος Συμπαράταξης Ελπίδας.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter