Ανακοίνωση του Τομέα Υγείας της Δημοκρατικής Αριστεράς

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΗΜ.ΑΡ

Οι «οριζόντιες» περικοπές στο χώρο της υγείας, ο ανορθολογισμός και η προχειρότητα στην δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, που είχε σαν αποτέλεσμα την οικονομική του κατάρρευση, οδήγησαν στην απαράδεκτη κατάσταση να στερούνται οι ασφαλισμένοι βασικά φάρμακα.

Αποκορύφωμα είναι η τεράστια έλλειψη φαρμάκων για άτομα με καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις για τις οποίες η θεραπεία είναι ύψιστη ανάγκη που δεν επιδέχεται αναβολή. Ενώ παράλληλα πολλά νοσοκομεία στερούνται βασικών υλικών με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δραματική αδυναμία για την κάλυψη άμεσων και επειγόντων προβλημάτων.

Η ΔΗΜΑΡ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το σύστημα υγείας σε αυτή την οικονομική κρίση καλείται να σταθεί ανάχωµα απέναντι στον κίνδυνο της αρρώστιας και την απειλή της προσωπικής ή οικογενειακής κατάρρευσης που µπορεί να προκληθεί από τη σοβαρή ασθένεια. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή οφείλουν όλοι οι φορείς, επιστήμονες και επαγγελματίες που εμπλέκονται στο χώρο της υγείας, να σταθούν με ευθύνη στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση με τη συμβολή όλων των κομμάτων να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter