Εκλογές τέλος ...ελπίζουμε

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Νίκος Κανταρζής

Ολοκληρώθηκε λοιπόν και η δεύτερη εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως τις ψύχραιμες φωνές που έλεγαν ότι η δεύτερη αναμέτρηση ήταν ανώφελη και επιζήμια για τη χώρα και για τη φιλοσοφία περί κυβερνήσεων συνεργασίας.

Διαφάνηκε πλέον με σαφήνεια ότι ο Ελληνικός λαός θέλει τις πολιτικές δυνάμεις συνεργαζόμενες, με αίσθημα αυξημένης ευθύνης απέναντι στο μεγάλα προβλήματά του και αυτό είναι το μήνυμα και των δύο εκλογικών αναμετρήσεων!

Δυστυχώς όμως βλέπουμε τη δεύτερη σήμερα πολιτική δύναμη της χώρας , τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να αρνείται τη συμμετοχή του σε μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗΣ , που αυτό βέβαια είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του , δεν τον απαλλάσσει όμως από την ευθύνη του απέναντι στα τεράστια πολιτικά και οικονομικά προβλήματα , τα οποία δημιούργησε το σύνολο του πολιτικού προσωπικού τα τελευταία χρόνια , με αυξημένη βέβαια ευθύνη στους εκάστοτε διοικούντες!

Σήμερα όμως που βρισκόμαστε ήδη στα βράχια , θεωρώ ότι το κομματικό συμφέρον του κάθε σχηματισμού ωχριά μπροστά στο εθνικό συμφέρον και οι ψηφοφόροι που υποστήριξαν τον αριστερό χώρο , πιστεύω ότι θα περίμεναν τους εκπροσώπους τους να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και με αίσθημα ευθύνης να διεκδικήσουν τα κρίσιμα υπουργεία (π.χ. οικονομικών , εργασίας , υγείας )συμβάλλοντας έτσι με τη στάση τους στο σχηματισμό ισχυρής πολυκομματικής κυβέρνησης , ικανής να υψώσει τη φωνή της στους εταίρους μας στην Ευρώπη και να διεκδικήσει την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων του μνημονίου και πολιτικές ελάφρυνσης των ασθενέστερων τάξεων του τόπου μας!

Δυστυχώς όμως , εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι ο στόχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ήταν η αύξηση –ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΘΥΜΟΥ- της εκλογικής του δύναμης και η ενίσχυση του αντιπολιτευτικού του λόγου!
Όμως και αυτό είναι θεμιτό , αφού ο λαός μας του έδωσε αυτή τη δύναμη .

Ελπίζουμε όμως να κατανοήσουν ότι μόνο η υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση έχει σήμερα θέση στην κρίσιμη καμπή για τη χώρα(και αυτό ευτυχώς διαφαίνεται από τις πρώτες δηλώσεις στελεχών του αλλά και του προέδρου τους) και οι όποιες ακραίες και αψυχολόγητες αντιδράσεις που ζήσαμε στο παρελθόν από επίσης ακραίες ανεγκέφαλες μειοψηφίες, με αποκλεισμούς λιμανιών και κρουαζιερόπλοιων , με καταστροφές εμπορικών κέντρων στις μεγάλες πόλεις και με εμπρησμούς κτιρίων θα πρέπει να είναι άμεσα καταδικαστέες από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας , αφού μόνο ζημιά θα κάνουν στον τόπο και αυτή τη φορά η ζημιά μπορεί και να είναι μη αναστρέψιμη!!

ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ,ΑΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΧΡΥΣΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙ

Νίκος Κανταρζής -Μέλος Επιτροπής Ανασύστασης ΠΑΣΟΚ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter