Νίκος Κανταρζής: απόψεις για προβληματισμό

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

nikos kantarzis-Optimized

Είναι γεγονός ότι είμαστε στο κέντρο μιας, άνευ προηγουμένου κρίσης, μιας κρίσης που άγγιξε πλέον και τα μεσαία στρώματα της τοπικής μας κοινωνίας και έπεται συνέχεια!

Από την κεντρική πολιτική σκηνή , είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε να έχουμε προσδοκίες , αφού η αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων της οικονομίας , δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για περιφερειακές πολιτικές και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων!
Σε αντιστάθμισμα αυτού , θα περίμενε κανείς την Τοπική Αυτο-διοίκηση να έχει ένα υποστηρικτικό ρόλο.
Τι αντιμετωπίζουμε όμως σήμερα από πλευράς του Δήμου μας?
Παρακολουθούμε μια Δημοτική Αρχή άνευρη , μη ικανή , θεατή των γεγονότων, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης και το κυριότερο, χωρίς προοπτική για το μέλλον!
Το περίεργο είναι ότι , ενώ η τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα ο επιχειρηματικός κόσμος αλλά και οι φορείς, αντιλαμβάνονται και αναφέρονται συχνά στο πρόβλημα διοίκησης του Δήμου , δεν αντιδρούν στις άπειρες αστοχίες και εμμονές της Δημοτικής Αρχής , αλλά ούτε και στις εξυπηρετήσεις «φίλων και κολλητών» που είναι και η κυρίαρχη πολιτική τους ιδεολογία και πρακτική!

Ενδεικτικά παραδείγματα λαθεμένων επιλογών :

1. Ναυάγιο του Δήμου στη συνεργασία με τη RYANAIR , με ανυπολόγιστες ζημιές για τις μικρές μονάδες της πόλης και των χωριών , αλλά και για το σύνολο του εμπορικού κόσμου του νησιού.
2. Αποδόμηση των νευραλγικών τομέων του Δήμου (Οικονομικές , Διοικητικές και Τεχνικές υπηρεσίες) και αδυναμία προσαρμογής στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και την ενιαία ανάπτυξη του νησιού.
3. Ανεξέλεγκτη κατάσταση στην εμφάνιση και λειτουργία της πόλης και των χωριών μας.
4. Πλήρης αποχή του νησιού μας από τα κέντρα λήψης των αποφά-σεων και από τα διεθνή κέντρα προβολής και διαφήμισης.
5. Προκλητική και σκόπιμη υποβάθμιση των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων .
6. Μειωμένη αποτελεσματικότητα στο θέμα καθαριότητας και διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού.
7. Εγκατάλειψη των μεγάλων αναπτυξιακών έργων του νησιού μας και πλήρης απαξίωση των πρώην Δήμων Δικαίου και Ηρακλει-δών.
8. Πλήρης έλλειψη έργου στο σύνολο του νησιού. Μόνο μελέτες για έργα με εργολαβίες , από μια Δημοτική αρχή που είχε κάνει σημαία της τα έργα με αυτεπιστασία για να δώσει δουλειά στο ντόπιο εργατοτεχνικό δυναμικό!
9. Εγκατάλειψη των επιχειρηματιών του νησιού , ακόμα και ως προς τις αυτονόητες παρεμβάσεις και εμμονή στην στήριξη, των αμφισβητούμενης νομιμότητας, επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας. Κατασπατάληση των εσόδων του Δήμου για τη στήριξη των συνεργατικών ομάδων «ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ»
10. Ανεξέλεγκτη λειτουργία στα οικονομικά των Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Δήμου, με το Δήμαρχο να δηλώνει «ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΕΒΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ».
11. Ανεξέλεγκτη λειτουργία του εργοταξίου και κατασπατάληση των υλικών.
12. Παντελής απουσία περιβαλλοντικής πολιτικής και εγκατάλειψη του Υγροτόπου Ψαλιδιού και των δράσεων περιβαλλοντικής ενημέρωσης / ευαισθητοποίησης . Παράνομες παρεμβάσεις στο Ζηνί της Κεφάλου και στα Θερμά της Κω , που επιφέρουν και πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ , τα οποία θα κληθεί να πληρώσει ο Κώος δημότης.
13. Παραχώρηση αχαρτογράφητου τμήματος παραλίας του κέντρου και δημιουργία παράνομης επιχείρησης με τη σημαία του Δήμου να κυματίζει στην περιοχή.
14. Παραχώρηση του κτιριακού συγκροτήματος «ΑΙΓΛΗ» με αδιαφανείς διαδικασίες και άνευ τιμήματος σε ιδιώτες.
15. Διακοπή λειτουργίας για δύο χρόνια των Δημοτικών κινηματογράφων.
Να προσθέσουμε εδώ και τις διαδοχικές παραιτήσεις των στελεχών της Δημοτικής Αρχής και τις ανεπιτυχείς προσπάθειες του Δημάρχου για εξεύρεση προσώπων ικανών να διαχειριστούν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν.
ΕΥΛΟΓΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΊΣ!
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΟΧΗ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΘΙΓΟΜΕΝΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ?

ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ , ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ , ΣΩΜΑΤΕΙΑ , ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ , ΑΝ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ , ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΟΡΑΜΑ» ΤΟΥ Κ. ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» ΤΟΥ Γ.ΚΥΡΙΤΣΗ;

Νίκος Κανταρζής
Υπεύθυνος τύπου και Μ.Μ.Ε.
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

 

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter