Ο Γιάννης Κρητικός για την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Ανθρώπινη Κως

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Μετά την απαξίωση των τοπικών κοινωνιών με την κατάργηση των Λαϊκών Συνελεύσεων και την απαξίωση των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων,

μετά την απαξίωση των Δημοτικών Επιχειρήσεων,

μετά την απαξίωση των Επιτροπών του Δήμου (π.χ. Διαβούλευσης, Σχολική, κτλ.)

η Δημοκρατία στο νησί μας δέχθηκε απόψε ένα ακόμα κτύπημα: την απαξίωση από τη Δημοτική Αρχή και του Δημοτικού Συμβουλίου, του ανώτατου αποφασιστικού οργάνου του τόπου μας.

Είναι απαράδεκτο να περιμένουν οι Σύμβουλοι της παράταξής μας από τις 7:00 έως τις 7:30 και στην αίθουσα συνεδριάσεων να βρίσκονται επτά άτομα από τα οποία τα τέσσερα της μειοψηφίας! Και φυσικά για λόγους αξιοπρέπειας φύγαμε από το χώρο έως ότου συμπληρωθεί η απαρτία.

Είναι όμως απαράδεκτο και το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στις παρατάξεις της μειοψηφίας. Αντί να κοιτάξουν τα χάλια τους που δεν είναι ικανοί να πείσουν τους δεκαεπτά από τους είκοσι δημοτικούς τους συμβούλους να παρευρεθούν στη συνεδρίαση, κατηγορούν την Ανθρώπινη Κω που διαθέτει δύο δημοτικούς συμβούλους και είναι συνεχώς παρόντες με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής,

Σε δύσκολες για τον τόπο μας εποχές, αν δεν μπορείτε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, ας παραιτηθείτε καλύτερα. Δεν επιτρέπεται να απουσιάζετε κατ' επανάληψη. Ενώ οι περισσότεροι από εσάς εισπράττεται παχυλούς μισθούς σε περίοδο κρίσεως, δεν είναι δυνατόν να μην μπορείτε ούτε να μαζευτείτε.

Αυτό όμως που προκάλεσε άσχημη εντύπωση σε όλους μας είναι το γεγονός ότι ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας μπήκαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων την ώρα που πήραν θέση όσοι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής ήταν παρόντες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε περιθώριο πέντε λεπτών 'για να συσκεφθεί'. Αντί να καλέσει τις τρεις παρατάξεις, προτίμησε να συσκεφθεί με το Δήμαρχο και τρεις συμβούλους της παράταξης της Δημοτικής Αρχής και αμέσως μετά ανακοίνωσε την οριστική αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απόλυτη απαξίωση του θεσμού!

Κατάλαβε φαίνεται ότι δεν θα περνούσαν τα περισσότερα θέματα της συνεδρίασης γιατί απαιτούνται δεκαεπτά ψήφοι την ώρα που από τη δημοτική αρχή ήταν παρόντες τελικά δώδεκα ή δεκατρείς.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής,

Σοβαρευτείτε, οργανωθείτε και δουλέψτε για το νησί. Για αυτό πήρατε εντολή από τον λαό της Κω. Και πάψτε επιτέλους να κάνετε αντιπολίτευση σε εμάς! Εκτός κι' αν από τώρα ετοιμάζεστε για τον επόμενο θεσμικό σας ρόλο: αυτόν της αντιπολίτευσης.

Μετά τιμής,

Γιάννης Κρητικός - Ανθρώπινη Κως

 

 

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter