Ο Νίκος Τσακίρης για τους παιδικούς σταθμούς

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Στην σημερινή εποχή της κρίσης, περισσότερο από κάθε άλλη φορά δεν επιτρέπονται πολιτικές διακρίσεων ανάμεσα σε δημοτικούς, κρατικούς, ιδιωτικούς κλπ υπαλλήλους.

Καθημερινά ο πολίτης της Κω βιώνει την μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί κυβέρνηση , με αποτέλεσμα να βλέπει να μειώνονται το εισόδημα του, να καταρρέει το κράτος της πρόνοιας και εκ των πραγμάτων αναγκάζεται να πληρώνει ο ίδιος τις βασικές κοινωνικές ανάγκες.

Ενώ ο δημότης του νησιού της Κω περιμένει από τον δήμο να στηρίξει την νέα οικογένεια μέσω μιας δίκαιης πολιτικής βλέπει και εδώ να ακολουθείται μια αλλοπρόσαλλη πολιτική.

Α) Δεν είναι ξεκάθαρο τι ποσό βάζει ο δήμος. Στα δύο διαμερίσματα Δικαίου και Ηρακλειδών αυξάνει την εισφορά ενώ στο διαμέρισμα της Κω ότι με βάση την φορολογική δήλωση θα υπάρχει μείωση χωρίς να διευκρινίζει το ύψος της φορολογικής δήλωσης πάνω από το οποίο θα ισχύσει η ευνοϊκή αντιμετώπιση.

Δεν είναι σωστό το κριτήριο της φορολογικής δήλωσης διότι α) βάση στοιχείων υπάρχει αυξημένη φοροδιαφυγή και έτσι πληρώσουν οι συνήθεις ύποπτοι (οι ευσυνείδητοι φορολογούμενοι και δημόσιοι υπάλληλοι) και β) τα δηλωμένα εισοδήματα αντιστοιχούν για το περσυνό έτος και όχι την περίοδο που διατρέχουμε που λόγω της γενικότερης κατάστασης μπορεί να έχουν αλλάξει.

Β) Η δημοτική αρχή εισηγείται έκπτωση 50% για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Όμως δεν είμαστε στο 1990 όταν ιδρύθηκαν οι σταθμοί στην Κω, ήταν κρατικοί και λειτουργούσαν με ευνοϊκή πρακτική για την φύλαξη των παιδιών των δημοτικών υπαλλήλων. Το 2001 με νόμο όλοι οι κρατικοί παιδικοί σταθμοί πέρασαν στους δήμους με αποτέλεσμα και οι παιδικοί σταθμοί του διαμερίσματος του δήμου Κω να συμπεριληφθούν σε όλο το νομικό πλαίσιο που υπάρχει μέχρι σήμερα , και όλοι οι πολίτες της Κω πρέπει να αντιμετωπίζονται με ισονομία χωρίς καμία διάκριση! Στην σημερινή εποχή της κρίσης, περισσότερο από κάθε άλλη φορά δεν επιτρέπονται διακρίσεις ανάμεσα δημοτικούς, κρατικούς, ιδιωτικούς υπαλλήλους.

---κ. Δήμαρχε, φαίνεται πως άρχισε η προεκλογική περίοδος πολύ νωρίς!

Πάτε να δικαιολογήσετε την απραξία σας με παροχές σε διάφορες ομάδες.

Όπως στον δημοτικό υπάλληλο κόπηκαν τα χρήματα , το ίδιο και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό υπάλληλο και στον ελεύθερο επαγγελματία και τον αυτοαπασχολούμενο άρα όλοι θα πρέπει να ευεργετηθούν από μια γενναία έκπτωση!

Το προεδρικό διάταγμα που ορίζει την λειτουργία των παιδικών σταθμών αναφέρεται ρητά για το προσωπικό, και η δημοτική αρχή ας αφήσει τις μαϊμουδιές με τις συνεργατικές γιατί δεν μπορεί ο πολίτης να πληρώνει δύο και τρείς φορές κάτι που ο δήμος πρέπει να παρέχει στον πολίτη.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ προτείνει ο δήμος να δώσει αυξημένα ποσά για την πρόνοια –παιδικούς σταθμούς ώστε να μπορέσει να στηριχθεί η νέα οικογένεια δίχως να μπουν αυξήσεις στα τροφεία, (και στα 3 διαμερίσματα) και να μειωθούν στο διαμέρισμα της Κω

Για την Σ. ΕΛΠΙΔΑΣ

Τσακίρης Νίκος (δημ. Σύμβουλος της παράταξης)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter