Δύναμη Αλλαγής: Πρώτο Κουδούνι για τους μαθητές - Καμπάνες για τη Δημοτική Αρχή

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

small.504eec0d49572 agiasmos

ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
Ξεκίνημα της ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ σήμερα.

Σε μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Ειδικά στα «πρωτάκια» του δημοτικού ευχόμαστε καλή αρχή στο νέο κύκλο της ζωής του που αρχίζει σήμερα.

Στους γονείς να χαίρονται τα παιδιά τους και να τα βλέπουν να μεγαλώνουν υπερήφανοι γι' αυτά.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κλιμάκιο της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, επισκέφθηκε δύο σχολεία για ευχηθεί καταρχήν , καλή χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, και για να ενημερωθεί για τα προβλήματα τους.

Συγκεκριμένα βρεθήκαμε στο Γυμνάσιο Ζηπαρίου και στο Δημοτικό σχολείο στο Πυλί.

Δύο σχολεία που αντιμετωπίζουν οξύτατα στεγαστικά προβλήματα, γνωστά εδώ και πολύ καιρό, που μάλιστα έχουν επισημανθεί έγκαιρα από εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων στην Δημοτική Αρχή.

Μια Δημοτική Αρχή που για ακόμη μια φορά επιδεικνύοντας ολιγωρία και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, έρχεται κυριολεκτικά μετά το πρώτο κουδούνι να «μπαλώσει» όπως- όπως την κατάσταση.

Έγκαιρα η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ είχε επισημάνει το πρόβλημα, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στις Σχολικές Επιτροπές, προτείνοντας μάλιστα και λύσεις για να μην οδηγηθούμε σε αδιέξοδο για ακόμη μια φορά!

Στο Γυμνάσιο στο Ζηπάρι, μεταφέρθηκαν οι τελευταίες (προκάτ ) αίθουσες από το ΕΠΑΛ, οι οποίες τοποθετήθηκαν έξω από το προαύλιο του σχολείου, σε κοινόχρηστο χώρο χωρίς υποδομές, που θυμίζει εργοτάξιο.

Σε αυτές θα φιλοξενηθούν οι μαθητές των δύο Λυκειακών τάξεων.

Στο Δημοτικό σχολείο στο Πυλί, δεν υπάρχει χώρος να στεγαστεί μία ολόκληρη τάξη, ενώ οι πληροφορίες θέλουν να μεταφέρονται εκεί, αίθουσες (προκάτ) από το Γυμνάσιο της Αγίας Μαρίνας, οι οποίες όμως είναι σε άθλια κατάσταση και που τώρα χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικοί χώροι!

Για άλλη μια φόρα, η ανεπάρκεια μιας Δημοτικής Αρχής ανίκανης, να επιλύσει ακόμα και τα πιο απλά προβλήματα, δημιουργεί νέα, και μάλιστα στις πλάτες των μαθητών και των οικογενειών τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter