Δήμος Κω: Για άλλη μια φορά ο Γ. Κυρίτσης παγιδεύει τους συμβούλους του

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΠΑΓΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ

Ο κ. Μουζουράκης, όπως και άλλοι συνάδελφοι του στη Δύναμη Αλλαγής στο πρόσφατο παρελθόν, φοβούμαστε πολύ ότι παγιδεύτηκε από τον μονίμως κρυπτόμενο κ. Κυρίτση.

Αλλιώς, θα μπορούσε κάλλιστα ο ίδιος να απευθυνθεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες για να διαμορφώσει άποψη για τα ερωτήματα που δημόσια διατύπωσε, για να πάρει πλήρεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις.
Θα διαπίστωνε λοιπόν ότι:

Το 2007 ξεκίνησαν οι ανασκαφικές έρευνες από την Αρχαιολογική υπηρεσία για τη μελλοντική διάνοιξη της οδού Ιερού Λόχου. Οι έρευνες αυτές ολοκληρώθηκαν το Σεπτέμβριο του 2010, όποτε και η Αρχαιολογία έδωσε και την τελική έγκριση για έναρξη των εργασιών.

Το 2011, η νυν Δημοτική Αρχή ενέταξε στον προγραμματισμό της τη διάνοιξη της παραπάνω οδού, επικαιροποιώντας την υπ' αριθμ. 8/2007 μελέτη. Η επικαιροποίηση της μελέτης ήταν υποχρεωτική και επιβεβλημένη, γιατί η αρχική (8/2007) ήταν ελλιπής αφού δεν συμπεριλάμβανε: α) Τα πεζοδρόμια της Ιερού Λόχου β) τον ηλεκτροφωτισμό της Ιερού Λόχου γ) πεζοδρόμια στην οδό Ελ. Βενιζέλου εμβαδού 378μ2 στη συμβολή της με την Ιερού Λόχου.

Πέραν αυτού του λόγου, οι τιμές των υλικών όπως αυτές καθορίζονται από το Υπουργείο αυξήθηκαν κατά πολύ από το 2007 έως το 2010, και υποχρεωτικά έπρεπε να αλλάξουν.
Ενδεικτικά παραδείγματα: Η ασφαλτική στρώση από 3.13€/μ2 αυξήθηκε σε 5.31€/μ2 (αύξηση 69%). Το σκυρόδεμα C20-25 από 67.90€/μ3 αυξήθηκε σε 98.60€/μ3 (αύξηση 45% ), οι σωλήνες pvc από 31.90€/μ, αυξήθηκαν σε 44.80€/μ (αύξηση 40%).

Όπως γίνεται αντιληπτό, θα ήταν αδιανόητο να κάνουμε εντός σχεδίου πόλεως δρόμο χωρίς τα αντίστοιχα πεζοδρόμια, και χωρίς τον ηλεκτροφωτισμό που τα συνοδεύει. Απορούμε δε με ποια λογική η τότε Δημοτική Αρχή έδωσε εντολή για σύνταξη μελέτης για την διάνοιξη οδού χωρίς να περιλαμβάνει σε αυτή πεζοδρόμια και ηλεκτροφωτισμό.

Σε ότι αφορά τη σύμβαση που υπέγραψε ο εργολάβος στις 3/01/2012, μεσούσης της χειμερινής περιόδου και της παρακολούθησης του έργου από την αρχαιολογική υπηρεσία, μέσα σε 9 μήνες παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία ένα έργο πραγματικά πολύ σημαντικό, που θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την πόλη της Κω.

Η Δημοτική Αρχή, ως οφείλει απέναντι στους Δημότες, απαντά τεκμηριωμένα και ξεκάθαρα ακόμα και αν αυτά τα ερωτήματα προκύπτουν με δόλιο τρόπο από τον επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής.

Εμείς, ρωτούμε για μια ακόμα φορά ευθέως, ενώ συνεχίζουμε να μην παίρνουμε απάντηση εδώ και εβδομάδες από τον κ. Κυρίτση: Πως δυο αποδυτήρια που στοιχίζουν 4000€, πληρώθηκαν από τον κ. Κυρίτση 53000€. Περιμένουμε, όπως περιμένουν και οι συμπολίτες μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter