Επιστολή Α. Κρητικού για το λιμάνι της Κεφάλου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

small.5050a745efa61 limanikefalou

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΩΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΛΤ ΚΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΥ
Προς τον: κ. Πρόεδρο του Δ.Σ του ΔΛΤ ΚΩ

Κύριε Πρόεδρε,

Έχει πλέον παγιωθεί η αντίληψη ότι ο θαλάσσιος τουρισμός σε όλες του τις μορφές αποτελεί μία σοβαρή πρόσθετη επιλογή που τονώνει τις την οικονομία ολόκληρου του νησιού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων σε όλο το νησί.

Όσον αφορά το λιμάνι της Κεφάλου, η εικόνα του ήταν απαράδεκτη και μόνο απογοήτευση προκαλούσε και ιδιαίτερα στους επισκέπτες (σκαμμένο, ακαθάριστο τον περισσότερο χρόνο, με τον φωτισμό ελλιπή και χαλασμένο κλπ).

Μία εικόνα που δεν τιμά κανένα και καμία απολύτως σχέση δεν έχει με την αναβάθμιση που όπως πιστεύω και εσείς συμφωνείτε, είναι απολύτως απαραίτητη.

Και ενώ υπάρχει αυτή η εικόνα η δημοτική αρχή δεν κατάφερε ούτε και φέτος, παρά της αντίθετες διαβεβαιώσεις σας, να υλοποιήσει την μελέτη του Λ.Τ., που είναι από το 2009 έτοιμη (ακόμα και η προμήθεια των υλικών είχε γίνει, για νέο φωτισμό, νέα τσιμεντόστωση, αστικό εξοπλισμό και εξοπλισμό ασφαλείας κλπ).

Γιατί αυτή η καθυστέρηση-αδυναμία να υλοποιηθεί η παρέμβαση!

Η προηγούμενη διοίκηση του Λ.Τ. είχε εξασφαλίσει απο τον Οκτώβριο του 2010 όλες τις εγκρίσεις για την σύνταξη μελέτης και την κατασκευή νέου μόλου στο λιμάνι της Κεφάλου.

Έτσι θα διασφαλιζόταν ο ελλιμενισμός των αλιευτικών (επαγγελματικών και ερασιτεχνικών) σκαφών και συγχρόνως θα υπήρχε η δυνατότητα φιλοξενίας θαλαμηγών και τουριστικών σκαφών.

Δυστυχώς αν και το 2011 το είχατε στο πρόγραμμα του Λ.Τ. ,φέτος δεν το έχετε και έτσι η προοπτική για μια ουσιαστική παρέμβαση στο λιμάνι φαίνεται να χάνεται.

Γιατί αυτή η αλλαγή και εγκατάλειψη από το πρόγραμμα του Λ.Τ , της μελέτης βελτίωσης των λιμενικών εγκαταστάσεων της Κεφάλου!

Υπάρχει όμως και πρόβλημα ασφάλειας των σκαφών ιδιαίτερα τον χειμώνα λόγω καθίζησης των προστατευτικών βράχων σε όλη την έκταση του λιμανιού.

Και πέρυσι τον χειμώνα δημιουργήθηκαν προβλήματα ασφάλειας για τα σκάφη, και οφείλει το Λ.Τ να προβεί άμεσα σε ενίσχυση του κυματοθραύστη προστασίας του λιμανιού.

Κύριε Πρόεδρε,

Στη πολιτική λέμε ότι τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό και δυστυχώς για την Κέφαλο και του Κεφαλιανούς, φαίνεται ότι μία ακόμα ευκαιρία χάνεται.

Ελπίζω πραγματικά να επανεξετάσετε την στάση σας και να επαναφέρετε στο ΠΕΕ του ΔΛΤ την μελέτη για την βελτίωση του λιμένα Καμαρίου Κεφάλου.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΩ

ΜΕ ΤΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ»

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter