Επιστολή Μηνά Κιάρη προς Τ.Υ. για το Λύκειο στο Ζηπάρι

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

#

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΈΓΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΖΗΠΑΡΙΟΥ

Στο Δ.Σ. της 23/7/12 ψηφίστηκε η μελέτη με αριθμ. 48/12 μετατροπής του πάρκου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 100 του σχεδίου πόλης Ζηπαρίου, σε χώρο εγκατάστασης των γηπέδων μπάσκετ του Γυμνασίου Ζηπαρίου.

Κατά τη δημοτική αρχή θα γινόταν γήπεδο εκεί, θα απελευθερωνόταν ο χώρος στην αυλή του γυμνασίου και εκεί θα έμπαιναν προκατασκευασμένες αίθουσες για τους μαθητές του Λυκείου.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ. τονίσαμε τις νόμιμες διαδικασίες που έπρεπε να είχαν προηγηθεί για να προχωρήσει και εγκριθεί η μελέτη, ώστε να κατασκευαστεί το έργο, που μάλιστα είχε σχεδιαστεί να γίνει με εργολαβία.

Για την ανάγκη στέγασης των μαθητών βεβαίως και συμφωνούσαμε, αφού όμως θα είχαν προηγηθεί οι νόμιμες ενέργειες από πλευρά δήμου, που γνώριζε το επείγον του θέματος από πέρυσι και αδιαφορούσε.

Οι νόμιμες αυτές εργασίες ήταν κυρίως η αλλαγή χαρακτηρισμού του Ο.Τ. από άλσος σε οικοδομήσιμο τετράγωνο, για να μπορούν να γίνουν όχι μόνο οι αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και ότι άλλο στο μέλλον απαιτούσε η λειτουργία του Λυκείου.

Η πιθανή, από πολιτικό ή υπηρεσιακό παράγοντα, δικαιολογία ότι η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα, μόνο ως αστεία θα θεωρηθεί αφού, πάλι στο Ζηπάρι με μια απλή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, από τις πρώτες που πήρε ο κ. Καϊσερλης ήταν να αλλάξει τη χρήση του Ο.Τ. που στέγαζε το προεκλογικό του γραφείο στο Ζηπάρι και να επιτραπεί εκεί να γίνει φούρνος, για να μη πω ότι ήταν άλλη μια προεκλογική δέσμευση του δημάρχου...

Στην επίσκεψη μας, τη Δευτέρα 10/9/2012, στο γυμνάσιο Ζηπαρίου, διαπιστώσαμε ότι, αντί όλων αυτών, με ένα τελείως πρόχειρο τρόπο εγκαταστάθηκαν οι αίθουσες στο Ο.Τ. του άλσους, το γήπεδο έμεινε στη θέση του και οι μαθητές θα φιλοξενούνται σε χώρο που θυμίζει πρόχειρη στρατιωτική εγκατάσταση.

Μετά από τα παραπάνω παρακαλώ να μου γνωρίσετε:

Τι γίνεται με τη μελέτη και το έργο που ψηφίστηκε στο Δ.Σ.
Πως θα λειτουργήσουν οι αίθουσες το χειμώνα και πως θα ηλεκτροδοτηθούν.
Ποια μέτρα ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων έχουν ληφθεί.

ΜΗΝΑΣ Γ. ΚΙΑΡΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Κω

Με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter