Ο Ν. Μυλωνάς για τα έργα στο Καμάρι της Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

παραλιακος δρομος Α-Optimized

Το πρόστιμο για τα αυθαίρετα έργα στο Καμάρι της Κω θα πληρωθεί, η λογική όμως της Δημοτικής αυθαιρεσίας πως θα αλλάξει;

Ο κ. Δήμαρχος το 2010 προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές είχε δώσει μεγάλες υποσχέσεις σε πρόσωπα και σε κοινωνικές ομάδες. Η κοινωνική πίεση δημιούργησε άγχος που μεταφραστηκε σε τυφλά έργα και τυφλές εξυπηρετήσεις!

Πρώτο κτύπημα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα ξεκίνησαν στο ΚΑΜΑΡΙ, με στόχο να γίνει καρνάγιο. Χωρίς μελέτες, χωρίς άδειες, χωρίς αποφάσεις του τοπικού και του δημοτικού συμβούλιου, χωρίς έστω μια τεχνική έκθεση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, τα μηχανήματα στην θάλασσα και ότι πάρει ο κουβάς! Στείλαμε έγγραφα σε όλες τις τοπικές υπηρεσιες, στις περιφερειακές αρχές και στο ΥΠΕΚΑ το πρώτο 15-ημερο του 2011. Δίνουμε σήμερα στην δημοσιότητα την απόφαση του Ελεγκτή Περιβάλλοντος του Υπουργείου και την διαβίβαση της πράξης περαίωσης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω με εντολή διερεύνησης αξιόποινων πράξεων, από τα εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα. Η εισαγγελία είχε και αυτή ενημερωθεί τον Μάρτιο του 2011 χωρίς να αντιδράσει, όπως κι άλλοι. Τώρα μπορεί να σιωπήσει; Όλες οι ενδιάμεσες υπηρεσίες που σκοπιμως εποίησαν την ΄΄νύσσαν'' τώρα είναι υποχρεωμένες να δικαιολογήσουν την απραξία τους. Ειδωμεν!

Όμως τα έργα από τότε συνεχιστήκαν. Σιωπήσαμε γιατί δεν θέλαμε να καταφύγουμε σε καταγγελιο-μανία. Η Ζωοφιλική που είχε δραστηριοποιηθεί τότε, για δικούς της λόγους δεν ήθελε άλλη αντιπαράθεση με την Δημοτική Αρχή. Οι πολίτες της Κεφάλου προτίμησαν τις καφενειακες καταδίκες, αν και οι πολλοί συμφωνούσαν με τα έργα λέγοντας: ''αφού δεν γίνεται τίποτα με κανονικό τρόπο ας γίνουν κι έτσι!''.

Έτσι λοιπόν:

Α) ο δρόμος στον πόδα του Ζηνιου συνεχίστηκε και μάλιστα ...φωταγωγήθηκε!!! (φωτογραφίες).

Β) Το μέτωπο στην θάλασσα στον παραλιακό δρόμο από την πλατεία προς το λιμάνι μπαζώθηκε με ογκολίθους από το Ζηνί και από πάνω στρώθηκε η άμμος από την εκβάθυνση του λιμανιού! Περιττό να πούμε ότι η άμμος αυτή θα χαθεί με την πρώτη σοροκάδα, όπως και το ότι οι ογκόλιθοι θα μετακινηθούν δημιουργώντας ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα εμφάνισης της ευαίσθητης ακτογραμμής και του τοπίου της περιοχής. Όμως και για αυτό εχει προβλέψει ο ''Mayor of Kefalos'', έχοντας δημιουργήσει 3 αυθαίρετους δανειοθαλάμους με την άμμο της εκβάθυνσης του λιμανιού για του χρόνου το καλοκαίρι, (περα από την άμμο που διέθεσε δωρεάν σε ΄΄φίλους''! προκαλωντας την αντίδραση κρατικών αρχών)

Γ) στον Άγιο Στέφανο εκκαθαρίστηκε η περιοχή μέχρι την επαφή του με τις αρχαιότητες από τους κέδρους που υπήρχαν και κρατούσαν σε απόσταση τα τροχοφόρα από το μνημείο για να δημιουργηθεί παρκινγκ. Το παρκινγκ επεκτάθηκε και σε διπλανό χώρο γεμάτο κέδρους ''εθνεν και ενθεν'' της Βασιλικής του Α. Στεφάνου. Η επέκταση είναι τόσο μεγάλη που καθ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού υπήρχαν κενές θέσεις! Επί πλέον δόθηκε άδεια εγκατάστασης κινητής καντίνας σε ''φίλο'' που εγκαταστάθηκε σχεδόν μόνιμα προκαλώντας την αντίδραση ομοειδών επαγγελματιών της περιοχής! Αντιδράσεις που δεν ξεπέρασαν το επίπεδο των παραπόνων, της γκρίνιας και στην ...τελική απειλή: '' θα τα πούμε στις εκλογές!!!''

Δ) στην είσοδο της ΟΝΙΑΣ, περιοχή πάνω από CLUB MED που έγινε η γνωστή παράκαμψη (κοστους 700.000 ευρώ, νομαρχεύοντας του κ. Μαχαιριδη) με την δημιουργία δρόμου ποταμού-ορύγματος, ο όγκος του τοφου που εμποδίζει την θέα στον κόλπο, αφαιρείται σταδιακά γιατί και οι πλέον αδαείς κατάλαβαν ότι το τοπίο που δημιουργήθηκε είναι πολύ άσχημο.

Πέρασαν μια μελέτη απομάκρυνσης-μεταφοράς του λόφου με αυτεπιστασία προς την μεριά της θάλασσας κόστους 300.000 ευρώ από το δημοτικό συμβούλιο. Ο τοφος μεταφέρεται σε όποιον το ζητήσει και μαζί γίνονται οι εργασίες διάστρωσης ή διαπλάτυνσης δρόμων ή διαμόρφωσης οικοπέδων κατά παραγγελία στους ''Mayors of Kefalos'' είτε δωρεάν (σε φίλους) είτε βάζοντας μόνο τα πετρέλαια'', ξεσηκώνοντας πάλιν την μήνιν άλλων επαγγελματιών οι οποίοι λένε, μεταξύ τους, θα βγάλουν το ''άχτι'' τους στις επόμενες εκλογές!

---Συζητιέται πια πλατιά ότι το κακό παράγινε με τις αυθαιρεσίες και τις εξυπηρετήσεις στην Κέφαλο! Εξ άλλου ήρθαν και τα πρόστιμα από πάνω! Κάτι πρέπει να αλλάξει! Γι αυτό με εντολή Δημάρχου πήγαν να πάρουν κάποια μηχανήματα από την Κέφαλο. Οι οδηγοί που πήγαν, είδαν με έκπληξη ότι δεν μπορούσαν να τα μετακινήσουν γιατί είχαν αφαιρεθεί μηχανολογικοί εξοπλισμοί και δεν ..έβαζαν μπροστά!!!

Μα αυτά και αυτά συνδημότες...φθάσαμε στον πάτο! 9 δις παραπάνω από φέτος θα πληρώσουμε όλοι μαζί το 2013! Η λογική της Δημοτικής αυθαιρεσίας πρέπει να αλλάξει; Η πολιτική της αυθαιρεσίας πρέπει να εξαφανιστεί. Αλλιώς θα πληρώνουμε τα πρόστιμα χωρίς να έχουμε αποτελέσματα!

Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνας

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter