Σχόλιο Ν. Μυλωνά για τη συνέντευξη Γ. Κυρίτση

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Η νέα εποχή απαιτεί νέα πολιτική. Αυτή ακριβώς που έλειπε από την συνέντευξη του κ. Κυρίτση

Ο κ. Κυρίτσης στην χθεσινή συνέντευξη τύπου επανέλαβε τον εαυτό του. Πολλά λόγια, συνεχής αναφορά στην μεγάλη του 4-ετια (που τον οδήγησε όμως στην εκλογική ήττα), συνεχής επίκληση της αλήθειας με ταυτόχρονες σκόπιμες υπερβολές και διαστρεβλώσεις, απουσία μέτρου και σοβαρότητας που απαιτούν οι μέρες μας.

''Αν ήταν λέει δήμαρχος η Κως δεν θα ένιωθε την κρίση γιατί τα δημοτικά έργα θα έδιναν δουλεία και εισοδήματα σε όλες τις κοινωνικές τάξεις!!! Παράδειγμα οι αγρότες που τους έδωσε δωρεάν νερό!!!''

Ας σοβαρευτούμε: η δυνατότητα του δήμου για την ετήσια χρηματοδότηση και την παράγωγη έργων από ιδίους πόρους δεν ξεπερνά τα 6 εκ. ευρώ με τα οποία φυσικά δεν αντιμετωπίζεται η ύφεση και η αφαίμαξη των εισοδημάτων της μνημονικής περιόδου.

Ο Κυριτσης, σχεδόν ημι-επαγγελματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια μέσα από κομματικές τοποθετήσεις, δεν εχει καμία ευθύνη για το τοπικό πελατειακό κράτος, το μαύρο χρήμα και τις μίζες μιας ολόκληρης εποχής, την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε αμφιβόλου βιωσιμότητας τουριστικές επενδύσεις, για τα σκάνδαλα των υπερτιμολογήσεων και υπερκοστολογησεων ιδιωτικών και δημοσίων έργων, του επαρχιακού δρόμου, του Λατομείου, των διπλών βιβλιαρίων καταθέσεων, το μοντέλο του τουρισμού που εμπεδώθηκε, την απουσία χωροταξικού σχεδιασμού κλπ...

Ο Κυρίτσης, δεν πείθει με την επίκληση του αμαρτωλού παρελθόντος του καΐσερλισμού, προβάλλοντας σε αντιδιαστολή το δικό του ψυχο-βγαλτικό μοντέλο παραγωγής δημοτικού έργου.

Οι εποχές έχουν αλλάξει! Ας αφήσουμε το παρελθόν της περιόδου 1980-2008 με την σπατάλη πόρων που ο κ. Καΐσερλης εκμεταλλεύτηκε ως ο ''εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ'', ο οποίος ως συνεχιστής της λαμπρής περιόδου της υπερχρέωσης στις εκλογές του 2010 μιλούσε ακόμη για μεγάλα έργα, για δανειοδοτήσεις από την ευρωπαϊκή τράπεζα, για συνεργατικές εργολάβων και κατασκευαστών που θα αναλάμβαναν τις νέες υποδομές κλπ!

Και οι δυο προπαγανδίζοντας τον ισχυρό τους δήμο, εφ όσον βεβαίως αυτοί οι ίδιοι τον διοικούν, είναι εκτός τόπου και χρόνου!

Είναι της εποχής του ''χρήματα υπάρχουν''!!! Όχι βεβαίως πως δεν υπάρχουν χρήματα! Όμως δεν υπάρχουν χρήματα από εκεί που τα έπαιρναν! Δεν υπάρχει το πολιτικό χρήμα της κυβέρνησης τους, πάνω στο όποιο στήριξαν την πολιτική τους καριέρα και οι δυο! Δεν υπάρχει η κυβέρνηση τους! Μιλώντας για μεγάλα έργα και πελατειακές εξυπηρετήσεις σήμερα, κοροϊδεύουν την κοινωνία.

Βεβαίως υπάρχουν χρήματα και σήμερα αλλά πρέπει να θιγούν συμφέροντα και να γίνουν αλλαγές. Αλλαγές που δεν τα ''αγγίζουν'' γιατί είναι συμβιβασμένοι και ...παραδομένοι!

Όταν σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων του νησιού μας η εισφοροδιαφυγή προς τον δήμο από το ΔΗΦΟΔΩ, από το τέλος παρεπιδημούντων, τον φόρο δηλωθέντος εισοδήματος, τα τέλη καθαριότητας και τα ανείσπρακτα χρέη των παρελθόντων ετών δεν γίνεται θέμα αναφοράς στις ομιλίες τους, στις συνεντεύξεις τύπου, τότε πια είναι η αλήθεια στην πολιτική σήμερα;

Πως θα αυξηθούν τα έσοδα του δήμου στην εποχή της κτίσης για να γίνει αναπτυξιακή πολιτική όταν συνεχίζεται η συστηματική αδιαφορία για εμβαδομέτρηση των εγκαταστάσεων των μεγάλων επιχειρήσεων, η απουσία ελέγχων και διασταυρώσεων στοιχείων για το ΔΗΦΟΔΩ, τα φθηνά τιμολόγια των δημοτικών υπηρεσιών στις μεγάλες επιχειρήσεις, η μη καταγραφή των γεωτρήσεων, τα χρέη παρελθόντων ετών, η υπόθεση ΜΗΤΣΗ κ.α. ;

Η νέα εποχή απαιτεί νέα πολιτική. Αυτή ακριβώς έλειπε από την συνέντευξη του κ. Κυρίτση

Για την Σ.Ε. Ν Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter