17 Noεμβρίου 1973

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

*

17 Noεμβρίου 1973

Ημέρα μνήμης ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην κατάλυση της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης από ένα χουντικό, ξενόδουλο, αυταρχικό και στρατοκρατικό σύστημα διαχείρισης των δημόσιων υποθέσεων.

Η επταετία της βίας, της λογοκρισίας, του ψέματος, του αυταρχισμού, του εγωισμού και του συμβιβασμού για το ατομικό συμφέρον, κατέληξε μέσα σε συνθήκες εθνικής υποτέλειας στην παραγωγική καθυστέρηση και στην οικονομική στασιμότητα και επί πλέον στην Εθνική Τραγωδία της κατάλυσης της Κυπριακής δημοκρατίας. Τανκς, συλλήψεις, δολοφονίες, φυλακισμοί και Εξορίες. Υποταγή και σιωπή στην εξουσία των κρατικών μηχανισμών που ελέγχονταν από ομάδες επίορκων ''φασιστών και εθνικιστών'' στο όνομα της ... σωτηρίας της χώρας από το ''φαύλο πολιτικό κατεστημένο''!

17 Noεμβρίου 2012

Νέα δεινά στον τόπο μας. Το καθεστώς των ημετέρων, των πελατειακών σχέσεων, του κομματισμού και του παραγοντισμού, της κλεπτοκρατίας, της μίζας, της λαμογιάς οδήγησαν στην παραγωγική αποδιάρθρωση, στην διάλυση των αξιών, της ιστορίας, του πολιτισμού και των ηθών του Λαού και του Εθνους μας.

Το μεταπολιτευτικό εκμεταλλευτικό καθεστώς, στο οποιο ευθυνη εχει και η γενια του Πολυτεχνειου,(πολλοι συμβιβαστηκαν, οι μπολσεβίκοι που γίναν ...αξιωματούχοι), οδήγησε και στην οικονομική υπερχρέωση της χώρας και είναι σήμερα οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που συνεχιζοντας το καταστροφικό τους εργο, καταλύουν το κράτος πρόνοιας, εξαφανίζουν εργατικά δικαιώματα, απαξιώνουν Πανεπιστημιακά ιδρύματα, εξαναγκάζουν τους νέους στην μετανάστευση, παραχωρούν εθνική κυριαρχία στους δανειστές και μας οδηγούν στον ''λάκκο των λεόντων''. Στο τελος δημιουργησαν τις καταλληλες συνθηκες για να .... σηκώνουν κεφάλι οι φασιστικές και στρατοκρατικές ιδέες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Νέοι και γέροι ανιστόρητοι, επηρεασμένοι από επιφανειακά εθνικιστικά κηρύγματα όπως το δηθεν: ''η Ελλάδα στους Έλληνες'', αμαυρώνουν την σημασία του πολιτικού και κοινωνικού αγώνα των νέων του 1973 και καλλιεργούν το νέο διχασμό και το νέο τυφλό μίσος κατά των ...άλλων υπό το πρόσχημα της εθνικής καθαρότητας και της δίωξης του ... πολιτικού κατεστημένου!

Τα καθεστώτα πέφτουν!
Πέφτουν όσο ισχυρά κι αν είναι υπό το βάρος των ανομιών τους.

Με τους πολιτικούς αγώνες για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη!
Αυτά μας αφηγείται η σημερινή ημέρα μνήμης.

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter