Το Internet του Μέλλοντος: Η Δύναμη που μπορεί να αλλάξει την Κοινωνία

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Διαδίκτυο

Future Internet: The Power to Change Society

Περισσότεροι από 80 υψηλού επιπέδου ειδικοί της πληροφορικής και των επικοινωνιών από 20 χώρες θα συμμετέχουν στη διεθνή συνάντηση κορυφής με θέμα το "Future Internet: The Power to Change Society", που διεξάγεται στις 4-6 Ιουλίου 2011 στη Σάμο.

Η συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και το Ελληνικό Κέντρο Διαλειτουργικότητας, με την υποστήριξη των τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης των εταιρειών Google, IBM, Microsoft, Intrasoft International, Engineering, Whitehall Reply Ιταλίας και ATC Ελλάδας.

Στη συνάντηση κορυφής θα παρουσιαστούν οι νέες δράσεις και κατευθύνσεις για την πληροφορική και τις τεχνολογίες διαδικτύου, στα πλαίσια της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 και του επερχόμενου νέου Προγράμματος - Πλαισίου για την έρευνα και ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο θα είναι ο Bernard Barani, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Γενική Διεύθυνση Κοινωνίας της Πληροφορίας, ο οποίος θα παρουσιάσει τα πρώτα στοιχεία για το νέο πρόγραμμα-πλαίσιο για την έρευνα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής HORIZON 2020, το οποίο θα διαδεχθεί το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο. Ο Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών θα έχει την κεντρική ομιλία την Τρίτη 5 Ιουλίου, με θέμα «Η Ελληνική Ψηφιακή Ατζέντα σε εποχές διεθνούς κρίσης: Πως η νέα γενιά δικτύων μπορεί να μεταβάλλει το τοπίο».

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με έδρα το Καρλόβασι, και πρόεδρος του συνεδρίου, δήλωσε για τη συνάντηση κορυφής: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που η Σάμος θα είναι για μερικές ημέρες στο επίκεντρο των εξελίξεων για το «Internet του Μέλλοντος» και τις εφαρμογές του για τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και τους πολίτες, διεθνώς. Στα πλαίσια του Samos Summit, γίνονται σημαντικές ανακοινώσεις και τοποθετήσεις από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και τα σπουδαιότερα ερευνητικά κέντρα πληροφορικής. Η συμβολή των Ελλήνων επιστημόνων, ερευνητών και επιχειρήσεων πιστεύουμε ότι θα είναι και σε αυτόν τον τομέα ουσιαστική αλλά και ανταποδοτική για την κοινωνία, προς μία ανοικτή και αποτελεσματική διακυβέρνηση.»

Περισσότερα για τη συνάντηση κορυφής, η οποία και θα μεταδίδεται «ζωντανά» μέσω διαδικτύου, στο http://samos-summit.blogspot.com

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter