Wikimania 2011

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Διαδίκτυο

wikimediaΜία φορά το χρόνο, κάθε χρόνο, εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, συναντιούνται στο κεντρικό συνέδριο της κοινότητας Wikimedia με σκοπό να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπου κάθε ανθρώπινη ύπαρξη μπορεί ελεύθερα να μοιράζεται το σύνολο της γνώσης.

Το Wikimania, είναι το ετήσιο διεθνές συνέδριο της κοινότητας Wikimedia το οποίο οργανώνεται από μία διαφορετική τοπική ομάδα κάθε χρόνο. Το 2011 το συνέδριο πραγματοποιείται στη Χάιφα του Ισραήλ. Το Wikimania επιτρέπει στην κοινότητα και στο ευρύ κοινό να πληροφορηθούν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σχετικά με τις πρωτοβουλίες ελεύθερης γνώσης απ όλο τον κόσμο.

Τα προηγούμενα συνέδρια πραγματοποιήθηκαν στη Φρανκφούρτη, Γερμανία (2005), Βοστώνη, ΗΠΑ (2006), Ταϊπέι, Ταϊβάν (2007), Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος (2008), Μπουένος Άιρες, Αργεντινή (2009) και στο Γκντανσκ, Πολωνία (2010).

Το Wikimania είναι ένα ετήσιο παγκόσμιο γεγονός αφιερωμένο στα εγχειρήματα του Wikimedia σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένης της Wikipedia, του Wikisource, των Wikibooks, των Wikinews, του Wiktionary, των Wikispecies, των Wikimedia Commons, και του MediaWiki). Το συνέδριο είναι επίσης μια συνάντηση της κοινότητας, δίνοντας στους συντάκτες, στους χρήστες και developers των εγχειρημάτων του Wikimedia την ευκαιρία να γνωριστούν, να ανταλλάξουν ιδέες, να αναφερθούν σχετικά με την έρευνα και τα έργα, και να συνεργαστούν για το μέλλον των έργων. Το συνέδριο είναι ανοιχτό για το κοινό, και είναι μια ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς, τους ερευνητές, τους προγραμματιστές και τους ακτιβιστές του ελεύθερου πολιτισμού, που ενδιαφέρονται για τα έργα του Wikimedia, να μάθουν περισσότερα και να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τα εγχειρήματα του Wikimedia.

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (www.ellak.gr), στο πλαίσιο των δράσεων της για προώθηση ανοιχτού περιεχομένου και γνώσης υποστηρίζει τη δράση για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα ελληνικά και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν παρακολουθώντας τα αποτελέσματα του συνεδρίου.

Το έβδομο ετήσιο Wikimania θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 4 και 7 Αυγούστου 2011, στη Χάιφα του Ισραήλ και αποτελείται από ένα μείγμα παρουσιάσεων, πάνελ συζήτησης και εργαστηρίων αλλά και ανοιχτών συναντήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Wikimania 2011

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter