Δήμος Κω: διευρυμένη συνάντηση εργασίας με τον δασολόγο Π. Τσόπελα

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Sinantisi me Tsopela-Optimized

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας με βασικό θέμα τις παρεμβάσεις προστασίας στον Πλάτανο του Ιπποκράτη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη, του δασολόγου κ. Παναγιώτη Τσόπελα, του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Γιώργου Χαλκιδιού, του Προέδρου του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, κ. Στέργου Γιαλλίζη, του δασονόμου Κω, κ. Θεμιστοκλή Σεκαρά, των στελεχών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου μας και του αγαπητού συνδημότη μας, κ. Μιχάλη Σαριγιάννη.

Στην ενημέρωση προς το Δήμαρχο ο κ. Τσόπελας αναφέρθηκε στην βασική εργασία που πρέπει σε πρώτη φάση να γίνει στον Πλάτανο από τις υπηρεσίες του Δήμου και αφορά σε ένα συντηρητικό κλάδεμα ώστε να αναζωογονηθεί το δέντρο και ανέλαβε την επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου ώστε να διευθετηθούν και οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Μάλιστα ο κ. Τσόπελας προσδιόρισε και τον ενδεδειγμένο χρόνο της εργασίας προς το τέλος του χειμώνα.

Παράλληλα στη σύσκεψη συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τη δασική προστασία και την ανάδειξη των δασών του νησιού με κυρίαρχο το περιαστικό δάσος της Τσουκαλαριάς. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Τσόπελα για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση τόσο από τη δασική υπηρεσία και τον κύριο Σεκαρά όσο και από το Δήμο ο οποίος με προγραμματική σύμβαση αναθέτει την υποστήριξη του Δήμου στις σχετικές εργασίες στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΔΡΥΑΔΕΣ».

Ο κ. Τσόπελας έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Δήμου και της Κοιν.Σ.Επ. που αναλαμβάνει το έργο ώστε να εντατικοποιηθεί η συνεργασία τους για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter