Ομάδα Αιγαίου: Αναβάθμιση του ασθενοφόρου «ΜΗΝΑΣ Ε»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Θάλασσα

Η Ομάδα Αιγαίου λειτουργεί εθελοντικά και σκύβει πάνω από τα προβλήματα των συνανθρώπων που ζουν στα νησιά του Αιγαίου Αρχιπελάγους.

Αγωνίζεται για να τους προσφέρει ιατρική περίθαλψη, μια σύγχρονη διαβίωση, εκπαίδευση και πρόοδο, αναπτύσσοντας δίαυλους επικοινωνίας με την υπόλοιπη Ελλάδα υπενθυμίζοντας ότι τα νησιά δεν είναι μόνο καλοκαιρινοί προορισμοί.

Πέρα από την παροχή ιατρικής φροντίδας, η Ομάδα Αιγαίου, συμβάλλει εδώ και χρόνια στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιοχών με έργα υποδομής όπως βιβλιοθήκες, παιδικές χαρές, γυμναστήρια κλπ. Οι αποστολές της Ομάδας Αιγαίου έχουν ανθρωπιστικό, κοινωνικό, περιβαντολλογικό αλλά και πολιτιστικό χαρακτήρα ενώ πολύ σημαντικοί είναι οι ετήσιοι διάπλοι με φουσκωτά σκάφη, οι διήμερες εκστρατείες στα νησιά και το ασθενοφόρο σκάφος προληπτικής ιατρικής και διάσωσης της Ομάδας Αιγαίου "Μηνάς Έ" , απαραίτητο για την έγκαιρη και αποτελεσματική ιατρική παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τους ιατρούς της Ομάδας που καλύπτουν πάνω από 15 ειδικότητες όπως ενδεικτικά Παθολογία, Καρδιολογία, Μαιευτική και Παιδιατρική.

Σε συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου, η εταιρεία Motocraft AE, εξειδικευμένη σε σκάφη ειδικών χρήσεων, προμήθευσε και εγκατέστησε στο σκάφος « ΜΗΝΑΣ Ε» 2 έσω-εξωλέμβιους κινητήρες πετρελαίου Cummins Mercruiser Diesel QSD4.2 350hp

Με πόδια Bravo III XR και τα εξόπλισε με όλα τα παρελκόμενα υψηλής τεχνολογίας που προσφέρει η CMD. Οι νέοι κινητήρες εξασφάλισαν στο σκάφος υψηλές ταχύτητες άνω των 44 κόμβων δίνοντας έμφαση στην περίσσια ισχύ όταν το σκάφος είναι φορτωμένο κατά τις περιοδείες στα νησιά. Με αυτό τον τρόπο, η Ομάδα Αιγαίου στηρίζει τους απομονωμένους νησιώτες, καθιστώντας δυνατές τις θαλάσσιες μεταφορές και τις διακομιδές ασθενών «κόντρα στον καιρό». Οι νέοι κινητήρες προσφέρουν οικονομία αθόρυβη και άκαπνη λειτουργία, σημαντικά χαρακτηριστικά για την αυξημένη εμβέλεια και φύση της χρήσης του σκάφους. H Motocraft επίσης εξόπλισε το σκάφος με μια φορητή Ηλεκτρογεννήτρια SDMO/KOHLER για την ηλεκτρική κάλυψη του εκτενούς ιατρικού εξοπλισμού που φέρει το σκάφος.

Οι δράσεις της Ομάδας Αιγαίου όπως η ιατρική περίθαλψη, η δημιουργία σχολικών και αθλητικών χώρων, η προσφορά σε εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό και η διοργάνωση συναυλιών είναι απαραίτητες για την ισότιμη μεταχείριση των κατοίκων των απομακρυσμένων ακριτικών νησιών της Ελλάδας.

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter