Σενάριο άσκησης θαλάσσιας διάσωσης από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Θάλασσα

1

Η βάση της Ελληνικής Oμάδας Διάσωσης στην Κώ δέχθηκε κλήση απο το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για ναυάγιο και δυο άτομα στη θάλασσα στις συντεταγμένες Β 36 53 44, Α 27 17 14

2

Το διασωστικό σκάφος Rescue 2 έσπεύσε στην περιοχή του ναυαγίου, εντόπισε τους ναυαγούς και δυο διασώστες έσπευσαν για εκτίμηση της κατάστασής τους. Ο ένας ναυαγός δεν είχε αισθήσεις. Τρίτος διασώστης βούτηξε με πλωτό φορείο και ο ναυαγός περισυνελέγη. Οδηγήθηκε στο Rescue 2 και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ακολουθώντας διαδικασία ΚΑΡΠΑ καθώς δεν ανέπνεε.

3

Το Rescue 2 παράλληλα ενημέρωσε το θάλαμο επιχειρήσεων ότι έχριζε άμεση μεταφορά στο Νοσοκομείο ,ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και κατευθύνθηκε στο λιμάνι άμεσα, οπου οι διασώστες στην ξηρά τον παρέλαβαν και συνέχισαν να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας και χρήση αυτοματοποιημένου εξωτερικού απινιδωτή ώσπου να τον παραλάβει το ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Κω.

4

Οι διασώστες με το δεύτερο ναυαγό παραμένουν στο σημείο του ναυαγίου μεχρις ότου επιστρέψει το Rescue 2 για να τους παραλάβει και να μεταφέρει και τον δεύτερο ναυαγό στην στεριά όπου και του παρεσχέθησαν οι πρώτες βοήθειες απο τους διασώστες.

Διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί επίσης με ασθενοφόρο.

Στη διάρκεια της επιχείρησης υπάρξε συνεχής επικοινωνία με τη στεριά μέσω ασυρμάτων η οποία ήταν συνδεμένη με την μικροφωνική που είχε στηθεί για την 6 Παννελήνια συγκέντρωση φουσκωτών σκαφών που διοργάνωσαν οι Τρίτωνες τους οποίους ευχαριστούμε για την συνεργασία τους, οπώς επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Λιμεναρχείο Κω για την διευκόλυνση της άσκησης.

5

Στην άσκηση συμμετείχαν τα παραρτήματα της ΕΟΔ Κυκλάδων με 5 διασώστες και ένα διασωστικό σκάφος (Rescue 2) και Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου με 20 διασώστες, με όλο τον απαιραίτητο διασωστικό εξοπλισμό (2 μπουκάλες οξυγόνου, 2 μάσκες AMBU, απινιδωτής, 1 πλωτό φορείο,1 φορείο ακινητοποίησης, αερονάρθηκες, σωσίβια, αλουμινοκουβέρτες και λοιπά αναλώσιμα υλικά).

ΕΟΔ

Εκ του ΔΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter