Συνεδρίασε η Επιτροπή Λιμένων Κρουαζιέρας με την παρουσία του Α. Γεωργιάδη

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Θάλασσα

*

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Λιμένων Κρουαζιέρας της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.) παρουσία του Υφυπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Θάνου Πάλλη.

 Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης σε σχέση με την κρουαζιέρα τόνισε ότι «η κρουαζιέρα, είναι η υπ΄ αριθμόν ένα για εμάς προτεραιότητα, γι' αυτό και είμαι σήμερα εδώ. Ήρθα τρέχοντας στην κυριολεξία, διότι πρέπει η αγορά να καταλάβει ότι η νέα πολιτική ηγεσία θα κάνει το παν, για να τους λύσει τα χέρια ώστε να έχουμε ακόμη πιο θετικά αποτελέσματα στον τομέα της κρουαζιέρας τη χρονιά που μας έρχεται». Σε ερώτηση για το θέμα της σύμβασης που είναι υποχρεωμένες οι εταιρείες να υπογράψουν, ο Υφυπουργός σημείωσε ότι «θα επανεξετάσουμε το θέμα, σε μια πιο ευέλικτη πολιτική προοπτική».

Τέλος σε άλλη ερώτηση για τα αιτήματα των ναυτεργατών, ο Υφυπουργός είπε ότι ήδη έχει δώσει εντολή στο γραφείο του για να προετοιμαστεί συνάντηση με την Π.Ν.Ο. υπογραμμίζοντας ότι «τα αιτήματα των ελλήνων ναυτικών είναι για εμάς ιερά».

Στη συνεδρίαση ο Γενικός Γραμματέας κ.Πάλλης ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της πολιτικής της Γενικής Γραμματείας για θέματα λιμένων. Αυτοί είναι οι εξής:

· Δημιουργία σταθερού & σύγχρονου κανονιστικού πλαισίου με στόχο το αποδοτικό επιχειρηματικό κλίμα.

· Παραχωρήσεις τερματικών σταθμών κρουαζιέρας.

· Περαιτέρω βελτίωση των υποδομών των λιμένων.

· Προώθηση πολιτικής λιμένων για την κρουαζιέρα.

· Ολοκληρωμένη πολιτική προώθησης ελληνικών προορισμών.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter