Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων 2011

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Οικονομία

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων 2011

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΜΜΕ 2011 -από 3 έως 9 Οκτωβρίου- έχει τους εξής στόχους:

- να ενημερώσει σχετικά με τη στήριξη που μπορούν να λάβουν οι πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την ΕΕ και τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές,

- να προαγάγει την επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε περισσότερα άτομα, και κυρίως νέοι, να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνουν επιχειρηματίες,

- να αναγνωρίσει τη συμβολή των επιχειρηματιών στην ευημερία της Ευρώπης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.

Φέτος, η Ευρωπαϊκή εβδομάδα μικρομεσαίων επιχειρήσεων επικεντρώνεται στα θέματα των επιχειρηματιών που ξεκινούν ξανά και της μεταβίβασης επιχειρήσεων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα βοηθητικό φυλλάδιο με 32 επιχειρηματίες από την ΕΕ των οποίων οι ιστορίες εμπνέουν τους υπάρχοντες και όσους φιλοδοξούν να γίνουν επιχειρηματίες στην Ευρώπη.

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΜΜΕ;

Πρόκειται για μια εκστρατεία, την οποία συντονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό την προαγωγή της επιχειρηματικότητας σε όλη τη Ευρώπη, στο πνεύμα του «νόμου για τις μικρές επιχειρήσεις» στην Ευρώπη.

Η εκστρατεία αυτή πραγματοποιείται σε 37 χώρες και περιλαμβάνει εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο, δηλαδή όσο το δυνατόν πλησιέστερα στους σημερινούς και μελλοντικούς επιχειρηματίες.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από επιχειρηματικούς συνδέσμους, φορείς υποστήριξης επιχειρήσεων και εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές. Δίνουν δε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ανταλλάξουν εμπειρίες και να ανακαλύψουν τρόπους για περαιτέρω ανάπτυξη.

Περισσότερα: http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/sme-week/index_el.htm

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter