2ος κύκλος σεμιναρίων για την Κοινωνική Οικονομία

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Οικονομία

ΕΝΑΡΞΗ 2ΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
15 Νοεμβρίου 2012 – 15 Δεκεμβρίου 2012
15 Ιανουαρίου 2013 – 15 Φεβρουαρίου 2013

kepe

Ο 2ος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κω και την οργανωτική ευθύνη της «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ», του Κ.Ε.Π.Α και του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), έχει ένα διττό στόχο, να επιμορφώσει νέα μέλη τα οποία δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον πρώτο κύκλο και παράλληλα να επικαιροποιήσει τις γνώσεις των υφιστάμενων μελών.

Οι συμμετέχοντες (νέα μέλη) θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Κοινωνική Οικονομία μέσα από τα σχετικά μαθήματα:
• Αρχές και Αξίες της Κοινωνικής Οικονομίας.
• Το Διεθνές Συγκείμενο στην Οικονομία και την Κοινωνία.
• Ελληνικό και Διεθνές Θεσμικό Πλαίσιο.
• Νομικές υποχρεώσεις – προαπαιτούμενα.
• Ασφαλιστική και Φορολογική Λειτουργία των Κοιν.Σ.Επ.
• Υποχρεώσεις έναντι των αρχών χρηματοδότησης, του Δικτύου Κοιν.Σ.Επ. και της κοινωνίας.
• Τομείς ανάπτυξης και δημιουργίας επιχειρήσεων.
• Επιμόρφωση διευθυντικών στελεχών.

Τα υφιστάμενα μέλη θα επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους στα ανωτέρω αντικείμενα και θα παρέχουν την απαιτούμενη ανατροφοδότηση για τους νέους μέσω της εμπειρίας τους.

Οι φοιτητές μας, 4ου έτους και επί πτυχίω, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε σεμινάρια που θα διεξαχθούν τις ημέρες των εορτών.

Μήνυμα Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη

Η συνεχής εδραίωση και στη χώρα μας της Κοινωνικής Οικονομίας και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων δικαιώνει τις μέχρι σήμερα επιλογές μας και μας επιφορτίζει με την ευθύνη να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και δύο χρόνια, δίπλα και μαζί με τους νέους ανθρώπους, με στόχο να μετασχηματίσουμε το πεπερασμένο αναπτυξιακό μοντέλο της ατομικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας μέσα από τη συνένωση των δυνάμεων και την καινοτομική επιχειρηματική σκέψη των νέων μας.

Μέσα από τα επιμορφωτικά σεμινάρια του 1ου κύκλου αναδύθηκαν 18 καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες εκ των οποίων οι 11 βρίσκονται ήδη σε πορεία υλοποίησης, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα υποστηριζόμενοι από το Δήμο της Κω.

Οι εξελίξεις, μας λένε καθαρά ότι το κράτος έχει υποκατασταθεί από διοικήσεις πέρα από αυτό και άρα η ισχυροποίηση της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών αρχών είναι η μόνη διέξοδος. Οι αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και οι μεταρρυθμίσεις που όλοι ευαγγελίζονται, απαιτούν πίστη και τόλμη.

Για μας οι Επιχειρήσεις Κοινωνικής Οικονομίας, οι Αστικές μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες, οι Κοινοπραξίες και οι Ομάδες Παραγωγών είναι κινήματα αλληλεγγύης και συνεργασίας και ένας νέος δρόμος που θα αγωνιστούμε να τον ανοίξουμε όσες δυσκολίες και εμπόδια και αν υπάρχουν.

Καλούμε τους νέους και τις νέες μας να συμμετάσχουν, να σκεφτούν και να δημιουργήσουν.

Η Δημοτική Αρχή θα είναι κοντά τους με όλα τα μέσα και όλες τις δυνάμεις της. Και θα αγωνιστεί μαζί τους για να επιτύχουμε αυτό που μας ανήκει: Να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ΚΕΠΑ)
ΚΑΝΑΡΗ 57 – ΤΗΛ. 22420 20500 – EMAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter