Αμέριστη στήριξη από παντού, στους Πανελλήνιους Αθλητικούς Αγώνες Ωκεανίας Darwin-2011

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ομογένεια

Darwin, wikimedia

Με πίστη στη νεολαία, ο Ελληνισμός Αυστραλίας - Ν. Ζηλανδίας στηρίζει και πάλι τους Πανελλήνιους Αθλητικούς Αγώνες Ωκεανίας, το ειδικό αυτό επίτευγμα του ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής, που φέρνει κοντά τα ελληνικά νιάτα και δημιουργεί νέους πυρήνες ελληνισμού.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι ανά διετία Πανελλήνιοι Αθλητικοί Αγώνες Ωκεανίας θα διεξαχθούν φέτος στο Ντάργουϊν της Βόρειας Επικράτειας, 29 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου 2011, με την διοργανωτική ευθύνη της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βόρειας Αυστραλίας σε συνεργασία με τις άλλες ελληνικές οργανώσεις στο Ντάργουϊν, μεταξύ των οποίων η Καλυμνιακή Αδελφότητα, η Κυπριακή Κοινότητα, ο Μακεδονικός Σύλλογος, Νεολαία Ντάργουιν και Αθλητικά Σωματεία.

Στο πλαίσιο διοργάνωσης των Αγώνων, ο Συντονιστής ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής κ. Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Ταμίας κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, επισκέφθηκαν το Ντάργουϊν στις 8-9 Μαρτίου όπου συναντήθηκαν με τις ελληνικές οργανώσεις, έλληνες Επιχειρηματίες και φορείς της κυβέρνησης της Βόρειας Επικράτειας για προώθηση των οργανωτικών σχεδίων και στήριξη των Αγώνων.

Στη διήμερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κα Ντέμπι Χάλπριν -υπεύθυνη του Υπουργείου Φυσικών Πόρων, Περιβάλλοντος, Τεχνών και Αθλημάτων για διοργάνωση εκδηλώσεων- όπου συζητήθηκαν αναλυτικά οι χώροι διεξαγωγής των Αθλημάτων και μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την τεχνική και όχι μόνο υποστήριξη των αγώνων .

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Αγγελόπουλος Συντονιστής και Μίχάλης Χριστοδούλου Ταμίας εκ μέρους του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, οι κ.κ. Νικολάκης Ιωάννης, Πρόεδρος , Νικήτας Χαλκίτης Αντιπρόεδρος , Νικόλαος Πονήρης Γραμματέας εκ μέρους της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βόρειας Αυστραλίας και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Βόρειας Επικράτειας κ. Κώστας Καραόλιας.

Ακολούθησε συνάντηση της παραπάνω αντιπροσωπείας με τον Πρωθυπουργό Βόρειας Επικράτειας κ. Πωλ Χέντερσον στον οποίον υποβλήθηκε το τελικό σχέδιο των αγώνων και συζητήθηκαν διεξοδικά διοργανωτικά και οικονομικά θέματα και η ενεργή συμμετοχή αρμοδίων υπηρεσιών της κυβέρνησης στην αθλητική αυτή διοργάνωση. Ακόμα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν διευκολύνσεις ομογενών επισκεπτών στο Ντάργουϊν όπως τουριστικά πακέτα κλπ κατά την διάρκεια των Αγώνων.

Ο κ. Χέντερσον επιβεβαίωσε την πρόσθεσή του να θέσει υπό την αιγίδα του τους Πανελληνίους Αγώνες Ωκεάνιας και υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια για την ολοκλήρωση της ξεχωριστής και σημαντικής αυτής αθλητικής διοργάνωσης όπου η έναρξή της θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Βουλής της Βόρειας Επικράτειας με φροντίδα της Πολιτειακής κυβέρνησης.

Οι διήμερες συναντήσεις ολοκληρώθηκαν στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βόρειας Επικράτειας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσώπων όλων των ομογενειακών Οργανώσεων Ντάργουιν όπου και ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα αποτελέσματα των συναντήσεων της αντιπροσωπείας και στη συνέχεια συζητήθηκε η διεξαγωγή , η οργανωτική δομή , η οικονομική αρωγή και η προώθηση των αγώνων.

Όλοι οι παριστάμενοι ,με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βόρειας Αυστραλίας και Πρόεδρο της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων κ. Γιάννη Νικολάκη και τον Ο Πρόεδρο της Καλυμνιακής Αδελφότητας γνωστό μεγιστάνα επιχειρηματία κ. Γιάννη Χαλίκο σε ηγετικό ρόλο, δήλωσαν την αμέριστη υποστήριξή τους στο στόχο που έχει τεθεί για την διεξαγωγή των Αγώνων και συμφώνησαν αρχικά για επιμερισμό των ευθυνών.Στη

Αναφερόμενος στο γεγονός, ο Συντονιστής ΣΑΕ Ωκεανίας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος δήλωσε την πεποίθησή του ότι οι Αγώνες του Ντάργουϊν θα είναι οι καλύτεροι που έχουν γίνει ποτέ, σε ζωντανό ελληνικό παλμό και με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών ελληνικής καταγωγής .

Επίσης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής των Πανελλήνιων Αθλητικών Αγώνων Ωκεανίας κ. Ιωάννης Νικολάκης είπε ότι οι Αγώνες υποστηρίζονται από όλη την παροικία του Ντάργουϊν και κάλεσε τα ελληνικά νιάτα να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους και να συμμετέχουν μαζί με την παροικία του Ντάργουιν και όχι μόνο στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός που θα σηκώσει ακόμα πιο ψηλά τον ελληνισμό στους αντίποδες.

ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter