Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της AHEPA

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ομογένεια

AHEPA

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association), αποτελούμενη από τον Ύπατο Πρόεδρό της κ. Νίκο Καρακώστα, τον Πρόεδρο του τμήματος Καναδά κ. Νίκο Αρουτζίδη, την Ύπατη Πρόεδρο του τμήματος γυναικών κυρία Χριστίνα Κωνσταντινίδη, την Ύπατη Πρόεδρο της γυναικείας νεολαίας κυρία Κυριακή Αμανατίδη, τον Διοικητή του ελληνικού τμήματος κ. Γιάννη Μητρόπουλο και άλλα στελέχη της.

Ο κ. Πετσάλνικος καλωσόρισε τους ομογενείς μας και υπογράμμισε ότι η επίσκεψή τους αποτελεί ευκαιρία για ευρύτερη ενημέρωση σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό και την ομογένεια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε διεξοδικά στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας και στις θυσίες που επωμίζεται ο ελληνικός λαός για τη μείωση των ελλειμμάτων, τον εξορθολογισμό των δημοσιονομικών μεγεθών, την ανάκαμψη και αναζωογόνηση της οικονομίας. Ο κ. Πετσάλνικος επισήμανε ότι το διεθνές κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει σε μεγάλο βαθμό αναστραφεί και η χώρα μας ανακτά το κύρος και την αξιοπιστία της, διαπίστωση στην οποία προέβη και κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τη μεγάλη ομογενειακή οργάνωση για το έργο της και την προσήλωσή της στη διατήρηση και συνέχιση του πολιτισμού, της γλώσσας και της ιστορίας μας μεταξύ των Ελλήνων της διασποράς. Εξέφρασε, επίσης, τις ευχαριστίες του και εκ μέρους της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τη στήριξη της πατρίδας μας στα εθνικά θέματα. Ενημέρωσε, επίσης, τους εκπροσώπους των ομογενών για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, σημειώνοντας ότι οι ελληνικές θέσεις είναι καθαρές και δίκαιες, και εναρμονίζονται με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τα ιστορικά δεδομένα.

Τέλος, ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που τον συνδέουν προσωπικά με τον απόδημο ελληνισμό, αλλά και στη σταθερή βούληση του Ελληνικού Κοινοβουλίου για συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας με τις ομογενειακές οργανώσεις.

Οι εκπρόσωποι των ομογενών, από την πλευρά τους, ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Βουλής για την ενημέρωση και τον διαβεβαίωσαν για τη στήριξή τους στον ελληνισμό και τη μητέρα-πατρίδα, σημειώνοντας ότι οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά οι Έλληνες είναι σε θέση και θα κερδίσουν και αυτή τη μάχη.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter