8η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ομογένεια

1

Στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη, 14 Ιουλίου έως και το Σάββατο, 16 Ιουλίου η 8η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει αύριο στις 9.00΄το πρωί, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί, κατά σειρά ομιλίας, από τον Πρόεδρο της Πα.Δ.Ε.Ε. κ. Γιάννη Πανταζόπουλο, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δόλλη και τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, από τη Ν.Δ. ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, από το Κ.Κ.Ε ο κ. Σπυρίδων Χαλβατζής, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης και από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο κ. Αναστάσιος Κουράκης.

Αύριο στις 11.00΄ το πρωί τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. θα συναντηθούν με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα «Η ελληνική οικονομία και ο ρόλος της ελληνικής Διασποράς», ενώ στις 17.00΄ θα ακολουθήσει συνάντηση με το Πρόεδρο και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου θα συζητηθούν οι προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ο ρόλος της ελληνικής διασποράς.

Η δεύτερη μέρα της Γενικής Συνέλευσης (Παρασκευή 15 Ιουλίου) θα ξεκινήσει στις 9.00΄ με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Προεδρείου και μελών Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε., ενώ στις 11.00΄ οι νεοεκλεγέντες θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση με τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στη διάρκεια της οποίας θα απευθύνουν χαιρετισμούς η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Α. Διαμαντοπούλου και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Τέλος, στις 15.30΄, τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. θα έχουν συζήτηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γ. Τάσου και με το μέλος της Επιτροπής Άμυνας κ. Α. Δαμιανό.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter