Διήμερο αφιερωμένο στο παιδί από το «Τελεία και Βάφλα» και την «Παναθηναΐκή»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Παιδεία

poster seminar-Optimized

Το Τελεία & Βάφλα σε συνεργασία με την πανελλαδική οργάνωση γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ, Παράρτημα Κω και με την υποστήριξη του συλλόγου γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω οργανώνει ένα διήμερο αφιερωμένο στο παιδί και στους παιδαγωγούς του (οικογένεια και εκπαιδευτικούς), με τίτλο:

...ό,τι μαθαίνεις με την καρδιά σου,
γίνεται πραγματικά δικό σου και
ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ να το χρησιμοποιήσεις...

Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2012, στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Πλατανίστα , θα πραγματοποιηθούν αυτοτελή βιωματικά σεμινάρια - εργαστήρια με θέματα:
Α) το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 έως 14:00:
► Πώς να βοηθήσω το παιδί μου στο διάβασμα... χωρίς διάβασμα Κατανόηση του τρόπου μάθησης του ανθρώπου, προσέγγιση της ψυχολογίας του παιδιού, επιλογή αποδοτικών και κατάλληλων για την ψυχολογία του παιδιού τρόπων «μελέτης», καλές πρακτικές δημιουργίας εκπαιδευτικών βοηθημάτων και σύνδεση του μαθήματος με την καθημερινότητα και τα βιώματα του παιδιού. Ανάμεσα στις εφαρμογές: «Ψαρεύοντας τις αντωνυμίες», «Ρεπορτάζ στα σύνορα», «Σουρεαλισμός και προπαίδεια», «Παίζοντας τη δίκη του Κολοκοτρώνη», «Ζωντανεύοντας το Μυστικό Δείπνο» (ζωγραφική). Απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Β)την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 έως 14:00:
► Πώς να κάνω το παιδί μου αυτόνομο και ανεξάρτητο
Η σημασία του να γίνει το παιδί αυτόνομο και αυτάρκες, το χτίσιμο της αυτοεκτίμησής του, η υποστήριξη στο πλάσιμο δυνατού και σταθερού χαρακτήρα, η ανάπτυξη κριτικής σκέψης και η δυνατότητα του παιδιού να παίρνει αποφάσεις. Πρακτικές εφαρμογές και παραδείγματα συμπεριφοράς στην καθημερινότητα του παιδιού στο σπίτι, στο σχολείο, στο κοινωνικό του περιβάλλον. Απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που ασχολείται και προβληματίζεται με τη διαπαιδαγώγηση.

Γ) Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 έως 21:00:

► Άτυποι τρόποι εκπαίδευσης και διαχείρισης της τάξης
Ανάλυση των επικρατέστερων σύγχρονων εκπαιδευτικών θεωριών που στηρίζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και εξοικείωση με τις πλέον εξελιγμένες εκπαιδευτικές τεχνικές, ώστε να διευκολύνεται η κατανόηση και η επεξεργασία της νέας γνώσης, σύμφωνα με την ηλικία και τις ιδιαιτερότητες του παιδιού. Φιλοσοφία και τεχνικές της δραματοποιημένης εκπαίδευσης στην υποκίνηση των μαθητών. Τρόποι ανίχνευσης των αναγκών της ομάδας, τρόποι διευκόλυνσης της επικοινωνίας στην τάξη, ο ρόλος της συναισθηματικής νοημοσύνης και εφαρμοσμένες τεχνικές και καλές πρακτικές άτυπης εκπαίδευσης. Στο εργαστήρι δημιουργούνται συνθήκες προσομοίωσης (χρήση και οπτικοακουστικών μέσων) και οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν βιωματικές εμπειρίες μέσα από παιχνίδια ρόλων και σενάρια πραγματικών και πιθανών εκπαιδευτικών καταστάσεων. Στόχος, ο συνδυασμός εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, ώστε να εξελίσσεται η απλή πληροφόρηση σε γνώση ... ό,τι μαθαίνεις με την καρδιά σου, γίνεται πραγματικά δικό σου και ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ να το χρησιμοποιήσεις...
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών και Η/Υ.

Εισηγήσεις και επιμέλεια από την "Επιστημονική Κοινότητα για το παιδί" -διεπιστημονική ομάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τις ανάγκες του παιδιού (ατομικότητα, κοινωνικοποίηση, μόρφωση/ διαπαιδαγώγηση) και των ανθρώπων που το επηρεάζουν.

Επιστημονικά υπεύθυνος και βασική εισηγήτρια:
Γωγώ Παπαδοπούλου, Σύμβουλος Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (www.gpseminars.gr)

• Έγκαιρη δήλωση συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου το βράδι στο Τελεία & Βάφλα και στα τηλέφωνα : 6947603601, 6944738569, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κόστος συμμετοχής : €10 ανά σεμινάριο ή €15 για δύο.
• Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter