Κέντρο δια Βίου Μάθησης στην Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Παιδεία

life long learning

Σε συνέχεια της ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Απασχόλησης (ΚΕΠΑ), έρχεται να προστεθεί ακόμα μία ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση του Δήμου της Κω στην εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την κατάρτιση των νέων.

Ο Δήμος Κω ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Δια βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ) του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και για την παροχή προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων πέτυχε την υπογραφή του σχετικού «Συμφώνου Συνεργασίας».

Για πρώτη φορά ιδρύεται στο νησί μας μία δομή εποπτευόμενη από το Υπουργείο Παιδείας η οποία έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα στην κατάρτιση και επανακατάρτιση των ενηλίκων και ειδικότερα των ανέργων νέων μας. Είναι βέβαιο πως η συνδυασμένη παροχή υπηρεσιών από το ΚΕΠΑ και από το υπό ίδρυση ΚΔΒΜ θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ουσιαστική εκπόνηση και εφαρμογή εκπαιδευτικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο με βάση τις πραγματικές ανάγκες του ντόπιου ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεών μας.

Συγκεκριμένα με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης συνεργασίας ο Δήμος της Κω έχει τη δυνατότητα να λάβει επιστημονική και διοικητική υποστήριξη και υποστήριξη στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου, για την υλοποίηση προγραμμάτων δια βίου μάθησης, εθνικής και τοπικής εμβέλειας από τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ.

Η ανωτέρω υποστήριξη, μπορεί να περιλαμβάνει την πρόσληψη και παραχώρηση συντονιστή, την πρόσληψη και κάλυψη της αμοιβής των εκπαιδευτών, την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού προγραμμάτων τοπικής εμβέλειας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter