ΕΠΑΛ: ένα πρότυπο κολέγιο δημιουργίας επαγγελματικών στελεχών

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Παιδεία

Δήμος Κω

ΕΠΑΛ: ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Με αποφασιστικότητα και πίστη στους νέους ανθρώπους επεκτείνονται οι δράσεις της Δημοτικής Αρχής που αφορούν την απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Ήδη τα στελέχη του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Απασχόλησης (ΚΕΠΑ) σε συνεργασία με το συντονιστικό όργανο του Δικτύου των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) «ΚΩΣ-ΑΣΠΙΣ» προετοιμάζονται για την υποστήριξη της δημιουργίας Κοιν.Σ.Επ. η οποία θα υποστηρίξει τους μαθητές του ΕΠΑΛ στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και στην πρακτική τους κατάρτιση.

Σε συνεργασία με τη Διευθύντρια, κυρία Ελένη Σκιαδά και τους καθηγητές του σχολείου, τις συναφείς επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου και το σύλλογο των γονέων τα επιστημονικά στελέχη του Δήμου προετοιμάζουν τις δράσεις ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρέμβασης.

Στόχος είναι η προετοιμασία των μελλοντικών επαγγελματικών στελεχών της κοινωνίας μας και η ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας στους τομείς της υγείας, της πληροφορικής, της ηλεκτρολογίας, των μηχανολογικών εργασιών κ.α.

Η Κως αξίζει να δημιουργήσει ένα πρότυπο κολλέγιο δημιουργίας επαγγελματικών στελεχών πρώτης γραμμής.

Σε πρώτη φάση, σχεδιάζεται η δημιουργία 20 μαθητικών ομάδων εργασίας που θα επιμορφωθούν στην πράξη με επί τόπου επισκέψεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που μπορούν να τους προσφέρουν μία ολοκληρωμένη οπτική για την επαγγελματική τους ανέλιξη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter