Ο Γ. Νικητιάδης στο ULI Conference στο Παρίσι

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στο ULI Conference στο Παρίσι

Την δυναμική ανάπτυξης των επενδύσεων που αφορούν στον τουριστικό τομέα της Ελλάδας καθώς και τη νέα στρατηγική προώθησης του ελληνικού τουρισμού ανέπτυξε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης σε συνέδριο που διοργάνωσε στο Παρίσι το ULI

Το ULI είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο Οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν χρήσεις γης, ακίνητα, πολεοδομικό σχεδιασμό και αειφόρο ανάπτυξη.

Ο υφυπουργός μιλώντας σε ένα ακροατήριο 600 ατόμων , τα οποία είναι διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι εταιριών που ασχολούνται με επενδύσεις, αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς , τράπεζες, ανάπτυξη ακινήτων κτλ., τους προσκάλεσε να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στην ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και στην ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό, που θα εμπλουτίσουν το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών και θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, καθώς και τις στοχευμένες ενέργειες για την προσέλκυση τουριστών στη χώρα μας.

Ο κ. Νικητιάδης επισήμανε ότι η Ελλάδα αλλάζει και πως υπάρχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, από τα οποία ξεχωρίζουν οι φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι, που διαφοροποιούν το τουριστικό μας προϊόν και το καθιστούν εξαιρετικά ανταγωνιστικό.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Αναφερόμενος στις επενδυτικές ευκαιρίες, τόνισε ότι επικεντρώνονται σ΄ ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, που μπορεί να περιλαμβάνουν ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα (Resorts), συνεδριακά κέντρα, μαρίνες, spa και ιαματικές πηγές, γήπεδα γκολφ, θεματικά πάρκα και ειδικού ενδιαφέροντος τουριστικές υποδομές.

Ο κ. Νικητιάδης μίλησε για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνηση, τον Επενδυτικό Νόμο, που ευνοεί τη δημιουργία ανώτερης τάξης τουριστικών υποδομών, με την υποστήριξη των επενδύσεων που αναβαθμίζουν την κατηγορία ποιότητας των εγκαταστάσεων, και περιλαμβάνει μια ποικιλία κινήτρων, όπως οι φορολογικές απαλλαγές, επιχορηγήσεις, και άλλα κίνητρα ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή και το μέγεθος της επένδυσης.

Επίσης, αναφέρθηκε στο νέο νόμο επίσπευσης των διοικητικών διαδικασιών για τις υψηλές επενδύσεις αξίας, το γνωστό "Fast Track", στη μείωση του ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που καθορίστηκε στο 6,5%, το νέο φορολογικό καθεστώς και το επενδυτικό νόμο καλώντας τους παρευρισκομένους να αντιληφθούν τη σημαντική μετάβαση που γίνεται σήμερα στην ελληνική οικονομία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Χθες ο κ. Νικητιάδης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας low Cost TRANSAVIA μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που μεταφέρουν γάλλους τουρίστες στην Ελλάδα καθώς και με εκπροσώπους του ταξιδιωτικού οργανισμού FRAM και του πρακτορείου HELLIADES, που διακινεί μεγάλο αριθμό τουριστών προς τη χώρα μας, οι οποίοι και διαβεβαίωσαν τον υφυπουργό για την τάση αύξησης των γάλλων τουριστών στην Ελλάδα .

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter