Οι κορυφαίοι προορισμοί διακοπών για το 2011

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

Οι κορυφαίοι προορισμοί διακοπών

Ποιες περιοχές διακοπών περιμένουν συνωστισμό και πού θα είναι μάλλον πιο ήσυχα; Το hotel.info [ www.hotel.info ], η δωρεάν υπηρεσία online ξενοδοχειακών κρατήσεων για περισσότερα από 210.000 ξενοδοχεία παγκοσμίως, ρώτησε τους πελάτες κρατήσεών του σε μερικές επιλεγμένες χώρες ποιοι είναι οι ταξιδιωτικοί τους προορισμοί για το έτος 2011. Τα αποτελέσματα δείχνουν:

" Η Ισπανία είναι ο δημοφιλέστερος ταξιδιωτικός προορισμός εξωτερικού

" Η Ελλάδα στη συνολική κατάταξη κατέχει σαφώς υψηλότερη θέση από την Πορτογαλία, την Αυστρία και την Τουρκία

Η ελληνική φιλοξενία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Ιταλούς και τους Γάλλους. Και στις δύο χώρες η Ελλάδα εξασφάλισε μια θέση ανάμεσα στους 5 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς ως προς τους ταξιδιώτες που υποδέχτηκε το καλοκαίρι του 2011. Τα ελληνικά ξενοδοχεία περιμένουν και φέτος αυξημένη τουριστική κίνηση από τη Γερμανία και την Ισπανία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του hotel.info [ www.hotel.info ], περίπου το 4 % των Γερμανών τουριστών προγραμματίζει καλοκαιρινή διαμονή στην Ελλάδα. Έτσι, η δημοφιλής αυτή χώρα διακοπών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση κατέχει την έβδομη θέση. Στην Ισπανία το ποσοστό ανέρχεται τουλάχιστον στο 2,27 % των τουριστών (10η θέση).

Γενικά, όμως, οι εγχώριες διακοπές είναι οι δημοφιλέστερες. Προπαντός οι Γάλλοι φαίνεται να μένουν πιστοί στην πατρίδα τους το καλοκαίρι του 2011. Περίπου το 60 % των Γάλλων συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση σκοπεύει να περάσει τις διακοπές του στην πατρίδα του.

Το πλήρες δελτίο τύπου είναι διαθέσιμο εδώ: http://www.hotel.info/Press.aspx?mode=article&item=1101

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter