Ο Γ. Νικητιάδης στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την τουριστική κατοικία

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

1

Σημαντική ώθηση στον ελληνικό τουρισμό και στην αναβάθμιση του επιπέδου των προσφερομένων υπηρεσιών , αναμένεται να δώσει η ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας στη χώρα, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο σχετικά με τις «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την δημοσιονομική εξυγίανση».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, μιλώντας σήμερα στη διαρκή επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή. Ο κ. Νικητιάδης επισήμανε ότι μέσα από τις προβλεπόμενες διατάξεις για την ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας, δημιουργούνται δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, και προϋποθέσεις ανάπτυξης επενδύσεων στη χώρα μας. Η τουριστική κατοικία -είπε- μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με ειδικές υποδομές στο τουρισμό , όπως την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, της δημιουργίας εγκαταστάσεων γκολφ, μαρινών κ.α.

Παραλλήλως, η ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας αναμένεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού και στην άμβλυνση των συνεπειών της .

Αναφερόμενος σε στοιχεία διεθνών μελετών, ο κ. Νικητιάδης ανέφερε ότι πρώτοι στην αγορά τουριστικής κατοικίας είναι οι άγγλοι, όπου μέχρι σήμερα από τους 100 οι 25 αγοράζουν τουριστικές κατοικίες στην Ισπανία, οι 26 στη Γαλλία και λιγότεροι από 2 στην Ελλάδα. Στόχος του νομοσχεδίου - όπως είπε- είναι η αναστροφή της κατάστασης και η προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών που θα επενδύσουν στη τουριστική κατοικία και θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας γίνεται με συγκεκριμένους όρους, αναπτυξιακούς και περιβαλλοντικούς, ενώ σημείωσε ότι ουδεμία σχέση έχει με την κτηματαγορά και το real estate . Θα αναπτυχθεί σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5* λειτουργώντας με ξενοδοχειακούς όρους ολόκληρο το χρόνο, όπως σημείωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών που μετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ο κ. Νικητιάδης σημείωσε ότι στις σχετικές διατάξεις του νομοσχεδίου, ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την ανάπτυξη εγκαταλειμμένων οικισμών και για την προστασία των όρων δόμησης σε μικρά νησιά, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της απόσυρσης ξενοδοχείων που του ετέθη, χαιρέτησε το ενδιαφέρον που υπάρχει και είπε ότι εξετάζονται βελτιώσεις.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter