Χαιρετισμός του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού στους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

1

Την περαιτέρω αύξηση του ελληνικού τουρισμού και την διεύρυνσή του σε όλες τις εναλλακτικές μορφές που μπορεί η Ελλάδα να προσφέρει, ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης από τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα- Κυκλάδες ), απευθύνοντας σήμερα χαιρετισμό στην εκλογική τους συνέλευση που έγινε στον Πειραιά στον ΟΛΠ.

Ειδικότερα, στην ομιλία του ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν την οικονομική εξυγίανση μέσω ενισχύσεων όσων δήμων έχουν ανάγκη χρηματοδότησης καθώς και την υλοποίηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων των νησιών. Ακόμα, επισήμανε την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για την ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου, η οποία σήμερα είναι άνιση μεταξύ των νησιών καθώς οι υψηλές ταχύτητες προόδου ορισμένων νησιών συμπαρέσυρε το σύνολο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στο να τεθούν εκτός χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός δήλωσε στους παρευρισκόμενους ότι τα θέματα που τους απασχολούν και έχουν αναδειχθεί μέσα από το δεκάμηνο εφαρμογής του Καλλικράτη, θα αποτελέσουν αντικείμενο παρέμβασης του υπουργείου Εσωτερικών και θα αντιμετωπιστούν. Επιπρόσθετα τόνισε, ότι τα νησιά πρέπει να αναπτυχθούν δυναμικά στο θαλάσσιο τουρισμό, ο οποίος αποτελεί ένα τομέα αιχμής που μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στις τοπικές οικονομίες, ενώ δήλωσε ότι αισθάνεται περήφανος για την παγκόσμια αναγνώριση και την βράβευση προορισμών, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος , καθώς και για τις σημαντικές επιδόσεις στην άνοδο του τουρισμού σε νησιά, όπως η Ρόδος και η Κως .

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Νικητιάδης τόνισε , ότι η Ελλάδα μέσα από κοινές προσπάθειες του κράτους και των περιφερειών, μπορεί να κάνει πολύ μεγαλύτερα βήματα και να καταλάβει μια σημαντική θέση στη παγκόσμια αγορά τουρισμού.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter