Συμμετοχή ΕΦΤ Κω - Νισύρου σε διεθνείς εκθέσεις

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

1

Σε δύο πολύ σημαντικές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, που διεξάγονταν ταυτόχρονα, σε Πράγα και Κωνσταντινούπολη, συμμετείχε ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Κω – Νισύρου, το διάστημα 9-12 Φεβρουαρίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΤ, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Ιωάννης Μπαλαλής, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Bodrum, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και μέλη της TURSAB Bodrum, σε προγραμματισμένη εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη.

2

Σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Τουρισμού της Τουρκίας στην ίδια έκθεση, του επέδωσε αναμνηστική πλακέτα, καλώντας τον να στηρίξει τις πρωτοβουλίες συνεργασίας που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα η Κως με το Bodrum.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαλαλής μετέβη στην Πράγα, όπου με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μηνά Χατζημιχαήλ, πραγματοποίησαν σειρά επαφών με την διοίκηση και τα στελέχη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο διοργάνωσης ταξιδιών γνωριμίας με δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες (tour operators) της Τσεχικής αγοράς, μιας αγοράς που και φέτος έχει την Κω στις κορυφαίες προτιμήσεις της.

Δυστυχώς όμως είναι περισσότερο από προφανές ότι η γενικότερη οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη καθιστά διστακτικούς και επιφυλακτικούς τους πολίτες στο θέμα της αγοράς του πακέτου των διακοπών τους αυτήν την περίοδο. Εξάλλου η γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, επηρεάζοντας αρνητικά την προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από τις αγορές αυτές.

Από το Γραφείο Τύπου του ΕΦΤ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter