Δημιουργία Τοπικού Δικτύου Βιώσιμης Κινητικότητας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

Δήμος Κω

Συνάντηση εργασίας για τη δημιουργία Τοπικού Δικτύου Βιώσιμης Κινητικότητας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου "STARTER – Sustainable Transport for Areas with Tourism through Energy Reduction"

Ο Δήμος Κω, από τον Απρίλιο του 2012, συμμετέχει στο ερευνητικό έργο «STARTER – Sustainable Transport for Areas with Tourism through Energy Reduction», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Intelligent Energy Europe. Εκτός από τον Δήμο Κω, στο έργο συμμετέχουν άλλες τέσσερις γνωστές τουριστικές περιοχές-στόχοι της Ευρώπης.

Κύριο αντικείμενο του έργου είναι η επιλογή και εφαρμογή στις περιοχές αυτές βιώσιμων και ενεργειακά αποδοτικών μέτρων κινητικότητας, τα οποία θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις τουριστών και κατοίκων, κυρίως κατά την τουριστική περίοδο. Στα πλαίσια του έργου θα δημιουργηθούν τοπικά Δίκτυα (Local Travel Plan Networks), τα οποία θα αναγνωρίσουν και θα περιγράψουν τα προβλήματα που σχετίζονται με τις μετακινήσεις και την κατανάλωση ενέργειας, και στη συνέχεια θα επιλέξουν από κοινού τα υπό εφαρμογή μέτρα κινητικότητας. Εκτός από τις τοπικές αρχές, τα Δίκτυα θα απαρτίζονται από όλους τους ενδιαφερόμενους αρμόδιους φορείς τουρισμού και επιβατικών μεταφορών.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αυτής, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην πρώτη συνάντηση δημιουργίας του Δικτύου της Κω, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10:30 στην αίθουσα του ΕΒΕΔ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν οι στόχοι και οι προβλεπόμενες ενέργειες του έργου STARTER, και θα γίνει μια προκαταρκτική συζήτηση σχετικά με τους στόχους του Δικτύου, τον ρόλο και τα μέλη του καθώς και τα πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν.

Με εκτίμηση,

Κώστας Καΐσερλης
Δήμαρχος Κω

«STARTER – Sustainable Transport for Areas with Tourism through Energy Reduction»

Συνάντηση παραγωγικών φορέων τουρισμού και μεταφορών της Κω για τη δημιουργία Τοπικού Δικτύου στα πλαίσια του έργου STARTER

Κως, 19 Σεπτεμβρίου 2012
Αίθουσα ΕΒΕΔ – Ώρα έναρξης 10:30

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

10:30 – 10:40 Έναρξη και στόχοι συνάντησης

10:40 – 11:00 Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού έργου STARTER

11:00 – 11:15 Παρουσίαση της έννοιας και των στόχων του Τοπικού Δικτύου (Local Travel Plan Network)

11:15 – 11:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση

11:30 – 11:45 Κύρια προβλήματα μετακίνησης τουριστών και κατοίκων – Συζήτηση με τους φορείς

11:45 – 12:15 Παρουσίαση πιθανών προς υλοποίηση μέτρων κινητικότητας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

12:15 – 12:30 Ο ρόλος του τοπικού Δικτύου στην επίλυση των προβλημάτων

12:30 – 13:00 Συζήτηση και ιεράρχηση δράσεων με τους φορείς

13:00 – 13:30 Σύνοψη αποτελεσμάτων – Κλείσιμο της συνάντησης

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter