Συμμετοχή Θ. Νικηταρά στην συνεδρίαση της Επιτροπής ΠΕΠ στη Ρόδο

Στήλη: Νέα

rodos 24102012-OptimizedΣυμμετοχή του Αντιδημάρχου, Θ. Νικηταρά στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκε, χθες 24.10.2012, στη Ρόδο η 4η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Η επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους Δήμων και Περιφερειών, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των Ενδιάμεσων Διαχειριστικών Αρχών των Περιφερειών Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου.

Στη συνεδρίαση ο Αντιδήμαρχος κ. Νικηταράς, ως μέλος της επιτροπής, ενημέρωσε εκτός των άλλων και για το βαθμό ωρίμανσης των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που ετοιμάζεται να υλοποιήσει ο Δήμος μας.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που καθιστούν ολοένα και δυσκολότερες τις διαδικασίες ένταξης έργων σε καθεστώς χρηματοδότησης, και τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που διαμορφώνονται για την απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Νικηταράς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κα. Χριστιάνα Καλογήρου, για θέματα της αρμοδιότητας της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ